King Dude je sinoć u Vintage Industrial baru održao strastveni koncert.

Thomas Jefferson Cowgill, inače publici diljem svijeta poznat kao King Dude, jedinstven je fenomen u glazbenom svijetu. Svoju karijeru započeo je u death metal bendu Book Of Black Earth da bi nakon samo par godina napustio svijet metala i okrenuo se folk rocku s utjecajima američkog glazbenog juga, gotike, neo folka, ma zapravo, svega se može pronaći u njegovom glazbenom izričaju. Svojim prvim albumom Tonight’s Special Death započeo je svoj slavni put neo folk scenom. Svaki album koji je do sad objavio predstavljao je lagani zaokret u stilu i na svakom albumu se moglo čuti nešto novo, a ipak uvijek je zadržao svoj prepoznatljiv stil. Music To Make War To je aktualan album ovog mračnog propovjednika koji je izašao prošle godine, a zagrebačka publika je sinoć imala priliku uživo čuti aktualan album i isto tako starije “hitove” sa prijašnjih albuma.

Foto: Luka Antunac

Točno u deset sati na pozornicu Vintage Industiral Bara izlazi Kralj u crnom i svoju propovijed od sat vremena otvara pjesmom Velvet Rope koja se nalazi na albumu Music To Make War To, Thomasov duboki bariton je odmah ispunio cijelu dvoranu i uvukao nas u svijet melankolije i tame. King Dude je već dva puta posjetio Zagreb, pa ne čudi da je već sakupio ugodan broj fanova pa je sinoć dvorana Vintage Industrial bara bila ugodno popunjena.

Foto: Luka Antunac

I Don’t Write Love Songs Anymore je savršena mračna pjesma koja ima prizvuk mračnog rocka iz osamdesetih. Kako je Music To Make Ware At raznovrstan album pokazala je pjesma Twin Brother Of Jesus, polagana ali ujedno i prodorna pjesma pokazala je Thomasovu snagu prenošenja emocija pjesmom. Novi album bio je savršeno prihvaćen od publike, veliki broj okupljenih pjevao je tijekom pjesama. Nakon novih pjesama bilo je vrijeme za pregled ostalih albuma, pa je tako I Wanna Die At 69 raspametila publiku, a Deal With The Devil i Death Won’t Take Me su još jednom pokazali dubinu njegovog baritona i jednostavno posebnu emociju tijekom izvedbi.

Foto: Luka Antunac

Nakon pjesme Jesus In A Courtyard, Thomas se zahvalio svima što su došli i što mu pružaju takvu energiju, jasno se vidjelo tijekom nastupa da uživa i da mu se sviđa u Zagrebu. Silver Crucifix je izrazito mračna neo folk pjesma koja zvuči puno bolje uživo nego studijski verzija. Zanimljivo je kako King Dude ne pruža bjeg od problema svakodnevnice, već slušatelje uranja u sve te probleme i melankoliju na jedan, pa moglo bi se reći, terapeutski način.

Pjesme Dead Before Chorus, Black Butterfly i Swedish su nas polako dovele do kraja ove mise. Za sam kraj bend je energično izveo pjesmu Miss September i napustio pozornicu sa stilom. Ali pubilka je zahtijevala još, pa se kralj tako vratio na pozornicu sjeo za klavir i izveo emotivnu pjesmu God Like Me koja je bila izrazito upečatljiv dio nastupa. Lucifer Is The Light Of The World je publika pjevala zajedno sa Thomasom, što je označilo kraj koncerta. Thomas se još jednom zahvalio svima što su došli i prije nego što je napustio pozornicu obećao je skori povratak u Zagreb.

Foto: Luka Antunac

King Dude je svakim svojim dolaskom u Zagreb oduševio publiku i održao odlične nastupe, pa je tako i ovaj koncert u Vintage Industrial Baru bilo jedno odlično iskustvo. U sat vremena svirke uspio nam je prenijeti svoju emociju i pokazao je da je nekada jednostavniji pristup glazbi čak i onaj najbolji. Odličan nastup, zainteresirana publika i kraljev prodorni bariton recept su za savršenu koncertu misu.

Cijelu galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE