Zagrebačka Tvornica sinoć je nakratko postala poprište nastupa fantastičnih bendova koji su na pozornici, osim znoja i zarazne energije, ostavili i dio sebe.

Prije no što se uopće osvrnem na sinoćnje nastupe ovih dvaju bendova, moram spomenuti kako je cijela stvar zapravo dio jedne veće priče! Naime, radi se o novog koncertnom programu naziva Vinyl Factory. Riječ je o zajedničkom projektu Vinyla i Tvornica Kulture čiji je cilj promocija autorskih bendova koji su svojim nastupima u Vinylu prevazišli kapacitet kluba te im se želi omogućiti da se pokažu na velikoj sceni, u Velikom pogonu Tvornice, pred brojnijom publikom. Ako je suditi po onome što smo imali za čuti i vidjeti od Seine te Kataneca i ekipe – hoćemo još!

Prije svega, imam potrebu spomenuti kako je ovo bio moj prvi koncertni susret sa spomenutim bendovima i, ako ćemo iskreno, nisam znala što očekivati. Večer je otvorila Klinika Denisa Kataneca, bend čiji frontmen ima u najmanju ruku veoma zanimljive vokalne sposobnosti. Na neke momente možda bi ga bolje opisala riječ „glasanje“ jer zvuči kao meketanje. No, bilo kako bilo, njegove riječi su ono što je bitno, ono na što zaista treba obratiti pažnju. Iako je Tvornica na početku njihova nastupa bila gotovo prazna, uskoro je stigla ugodna mala gomila te popunila prostor Velikog pogona. Energija! To je riječ kojom bih opisala ono što smo sinoć doživjeli od njih. Počeli su i nisu stali, cijedio se znoj, Tvornica je plesala i proživljavala svaki ton svake riječi. Uživljeni u ono što rade, dali su sve od sebe kako bi nam pružili jedinstven doživljaj, što im je veoma lako pošlo za rukom. U nešto više od sat vremena, koji su proletjeli samo tako, Katanec i njegova Klinika uspjeli su nas uvući u svoj svijet i jednostavno oduševiti. Publika je, naravno, htjela još pa je uslijedio i bis nakon čega se gomila ubrzo i razišla. Netko do šanka, netko kući, a netko u prvi red kako bi dočekao sljedeće izvođače.

Uskoro je uslijedio Seine. Iako, nakon Denisa je ostao neki čudan osjećaj u zraku. Toliko su oduševili izvedbom da se činilo kao da smo upravo poslušali dugoočekivanog headlinera te je vrijeme da pođemo kući. No, kada je ovaj, odnedavno, duo stao na pozornicu te započeo svirku svi smo se ponovno trznuli i uživali, jednostavno rečeno uživali. Gledati ih i slušati ih bilo je divota. Ta međusobna sinergija koju ovaj dvojac dijeli na pozornici fantastična je. No, i publika je osjetila tu iskru te znala nagraditi njihov trud i stvaralaštvo. Priuštili su nam još jedan sat vrhunske glazbe začinjene emocijama i energijom. Nakon svih sabranih dojmova, moram priznati kako su Seine i Klinika Denisa Kataneca svojim izvedbama nadmašili sami sebe! Kako sam već i spomenula u uvodu, ovo je bio jedan veliki korak koji je lako mogao poći po krivu, ali dogodilo se upravo suprotno. Sinoć smo u Velikom pogonu Tvornice Kulture svjedočili jednoj glazbenoj evoluciji, promjeni, napretku, i sve zahvaljujući hvalevrijednoj suradnji Vinyla i Tvornice Kulture. Sada je na redu drugo izdanje na kojem će nastupiti čak četiri benda i koje se, zbog gore navedenih razloga, nikako ne propušta! Vidimo se tamo.

Nikolina Brnas

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE