U petak, 10. svibnja, Vinyl Factory najavljuje kolektiv JeboTon sa bandovima Sfumato, Peglica i Komandos, Trophy Jump i Mellowteen.

Vinyl Factory je zajednički projekt Vinyla i Tvornica Kulture s ciljem promocije autorskih bandova koji su svojim nastupima u Vinylu prevazišli kapacitet kluba i kojima želimo dati priliku pokazati se na velikoj sceni i pred brojnijom publikom. Program će se održavati jednom mjesečno u Velikom pogonuod travnja do prosinca 2019. godine.

Sfumato

Sfumato je instrumentalni trio koji pegla svoj džumbus groova i alternative. Svirali su svuda po Zagrebu, a ove i prošle godine po nekim festivalima. Njihov debi album Walhali izašao je prošlog svibnja, a sada snimaju novi EP.

Peglica i Komandos

Peglica i Komandos je rock band iz Zagreba koji na ovim prostorima budno spašava ljude od zlih utjecaja Gadur Gadur carstva posljednjih 5 godina, odkad su pali sa Keftera. Od 2015. djeluju u istoj postavi koju sačinjavaju dva gitarista, basist, bubnjar i klavijaturist, a muzika je prožeta i različitim vokalnim eskapadama, kako pjevanjem, tako i deranjem, pripovjedanjem, stenjanjem, smijehom… Bend iza sebe ima snimljena 2 studijska albuma „Kefter Gatha“ i „Fleševi s Keftera“, te jedan live album „Sjeti se rokenrola, govorio je…“. Bend trenutno u svojoj jazbini marljivo radi na razvijanju improvizacijskih sposobnosti, a za to vrijeme radi i na novim pjesmama od kojih će neke prvi put predstaviti na ovom koncertu.

Trophy Jump

Trophy Jump je punk-rock bend iz Zagreba. Iako oformljeni 2014. godine, s ozbiljnijom aktivnošću kreću tek 2018. godine nakon izbacivanja debi albuma “Depression Club”.
U proteklih godinu dana bend je odsvirao oko 40 koncerata što uključuje dvije dulje Europske turneje i brdo svirki po Hrvatskoj i okolici. Drugi EP “Haphazard” izašao je 4.3.2019. te je ovaj koncert svojevrsna promocija novog izdanja.

Mellowteen

Mellowteen je nitko, izravan potomak nikog iz središta ničeg, poslan tu (nigdje) da prezentira ništa. Šutnja je blato, sumnja je zlato. Mellowteen je počeo s radom tamo neke davne a tad će nekad i prestati. Mellowteen se ne ponosi nit će ikad prestati. Mellowteen će te pitati žvaku onda kada zna da ju nemaš, i cigaru.

Ulaz je 40 kn, asav prihod od ulaznica ide izvođačima.

Službeni FB događaj zapratite ovdje.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE