Na devetom izdanju osječkog Slamanja ove subote, 20. travnja, nastupat će zagrebački bend Porto Morto te će se otvoriti izložba umjetnice Slađane Zubić.

Slamanje je suradnja udruge Slama Land Art i ekipe iz Harvo Jaya, koja spaja glazbu, likovnu umjetnost i hranu u jedan zgodan kulturno raznolik društveni događaj, a za svoje deveto izdanje pripremaju promociju drugog albuma “Portofon” zagrebačke grupe Porto Morto te izložbu radova Slađane Zubić.

Porto Morto bend je iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. bend aktivno svira na festivalima i klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja rade na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu produciranom u Kramasonik studiju u suradnji s Hrvojem Nikšićem.

__________________________________________________________________________

Slađana Zubić diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, odsjek slikarstvo. Stekla je titulu magistra edukatora likovne kulture. Voditeljica je projekta Papergirl Osijek te suradnica ReArt festivala. Trenutno se bavi pedagoški radom kao prof. likovne kulture. Također se bavi ilustracijom crtežom, dok su njezina najveća inspiracija ruske Babuške koje provlači kroz cijeli svoj umjetnički izričaj. Sve to nadahnulo ju je da stvori vlastiti brend pod nazivom Sumka / CyMka kojem posvećuje svoje slobodno vrijeme. Motivaciju za svoj rad pronalazi u svakodnevnim životnim pričama, ponešto u svojima, a većinom u životima ljudi koji je okružuju.

Ulaz je otvoren za sve članove udruge, a podupirućim članom postaje se učlanjenjem u iznosu od 15 kn.

Službeni event pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE