Sinoć je u rasprodanoj Ciboni nastupila jedna od najtalentiranijih glazbenica ovih prostora, svoja i naša, Marija Šerifović.

Od posljednjeg zagrebačkog koncerta Marije Šerifović, kojeg je tada održala u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, prošle su već gotovo tri godine. No, sinoć je, napokon, čekanju došao kraj. Tijekom dvosatnog koncerta Marija je uspjela osvojiti srca publike te zadovoljiti sve one koji su se zaželjeli njezine glazbe.

Ne gledaj u zid predrasuda“ riječi su pjesme Pametna i luda s kojom je Marija odlučila otvoriti sinoćnji koncert. Već s prvim stihovima prve pjesme Cibona je bila osvojena. Svi su se ujedinili te pjevali u isti glas, a vjerujem, i proživjeli isto što i Marija. Jer emocije koje ona prenese tijekom izvođenja pjesama na tebe, na nas, na publiku, ne mogu se opisati riječima. To je nešto što jednostavno moraš doživjeti, a kada jednom osjetiš ponovno se vraćaš kako bi još jednom sve to doživio. Upravo zbog svoje iznimno emotivne, iskrene interpretacije, ali i vrhunskog vokala, Šerifović je to što jest – miljenica publike koja redovno, bez imalo muke, puni sve velike dvorane u regiji, ali i šire te svaki put daje sve od sebe i iznova uspije oduševiti.

Bol do ludila“, „Ti možeš sve al’ jedno ne“, „Sama i nervozna“, „Svoja i tvoja“, „U nedjelju“, „Ja volim svoj greh“, „Deo prošlosti“, „Nije ljubav to“, „11“, „Molitva“, samo su neke od njezinih pjesama koje smo sinoć imali prilike poslušati uživo. Marija je također izvela i nekoliko obrada, od kojih je Oliverov “Nocturno” zvučao jednostavno fenomenalno u njezinoj izvedbi. Za ovu pjesmu nam je priznala kako je jedna od onih koju sluša kada je sve slomi kako bi potonula do kraja. Osim nje izvela je i Queenov „Show must go on“, Robbijev „Feel“, te Aerosmithovu „I don’t want to miss a thing“ prilikom koje je na pozornicu pozvala sretan par iz publike koji je uz ovu pjesmu i zaplesao. Marija k’o Marija, još je u nekoliko navrata tijekom koncerta imala kratka obraćanja publici te je bez dlake na jeziku kazala što joj je na duši i, između ostalog, odaslala važnu poruku. Naime, s obzirom da je „21. vek“ vrijeme je da svi budemo ono što jesmo i da se ne sramimo toga što jesmo. Život je jedan i nije vrijedno trošiti ga na one koji nas sputavaju da ostvarimo svoje želje, svoj snove, sebe!

Jedan od svojih snova sinoć je zasigurno ostvario i Roko Blažević. Mladi pjevač koji će nas uskoro predstavljati na Euroviziji nastupio je kao poseban gost te u solo izvedbi odsvirao pjesmu „Heroj“ s kojom će nas i predstavljati na spomenutom natjecanju. Tijekom njegove izvedbe u publici se osjetio lagan pad entuzijazma, ali Roko je ipak bio nagrađen pljeskom te je još jednom, ovaj put uz pomoć publike, zapjevao refren i uskoro napustio pozornicu. Roko, želimo ti sve najbolje na Euroviziji!

Uskoro se približio kraj ove priče o rasprodanoj Ciboni, a Marija je još jednom stupila na pozornicu i pokazala zašto je publika toliko voli. Sve u svemu, bio je to jedan od onih koncerata koje ćemo još dugo pamtiti. Nadamo se kako do idućeg nastupa neće opet proći nekoliko godina, a s obzirom da je Marija natuknula da bi svoju Drugu stranu ploče mogla predstavili i u Hrvata – nadajmo se da će se to i dogoditi!

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE