Na glasu kao jedan od najzanimljivijih domaćih glazbenih festivala, Velvet Festival na otoku Krku ove godine ponovno ugošćuje neka od najaktualnijih imena regionalne i europske scene.

Festival se održava 5. i 6. srpnja na novoj lokaciji u Puntu na otoku Krku, ovaj put nekoliko centimetara udaljene od mora, čiji će se fragmenti posebno graditi samo za festival u kolaboraciji sa hrpom mladih kreativki i kreativaca sa područja Hrvatske.

Osim idilične priče koju ovaj festival nudi na samom početku ljetne sezone, na listu prvog najavnog vala su se tako našli amsterdamski afro-disco The Mauskovic Dance Band, Svemirko, Porto Morto, Pseća Plaža te hrpa DJ-eva, većinski “disko not disco” scene, kao što je Max Abysmal (Red Light Radio), DJ Brka (20/44), Pepi Jogarde (Adriatic Coasting), Disco Durum (Kvalitat) te Captain Starlight sa misterioznog belgijskog STROOM label-a.

Organizatori ističu da je glavna ideja Velveta potaknuti zajedništvo, iste interese i ljubav prema glazbi, a u moru svih dodatnih sadržaja najbitnija je poveznica između posjetitelja koji nisu (samo) došli kako bi išli s koncerta na koncert, nego ono što se događa prije, poslije i između nastupa; stoga, Velvet u svojoj klasičnoj maniri ponovno najavljuje dva boat partija, ovaj put u režiji riječkog disko kralja – Mile Voli Disko, kao i kolektiva “Music After Dinner” iz Pule, koji posljednjih nekoliko godina nižu uspješne događaje po najneočekivanijim lokacijama unutar grada Pule.

Super Early Bird karte po cijeni od 79 kuna dostupne su samo tjedan dana (do 1.4.) kada cijena karte raste na 99 kuna.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE