Sinoć smo bili u Saxu gdje je povodom 10. rođendana Zbeletrona nastupila beograđanska ikona – Sajsi MC.

Već 10 godina Zbeletron organizira partije i ostale evente s glavnim ciljem promicanja glazbeno-scenskog rada djevojaka i žena te podizanja vidljivost lezbijki, biseksualki i trans žena u Hrvatskoj. Do sada je u sklopu Zbeletrona organizirano više od stotinu događanja, a sinoć je na popis upisan još jedan – Lezbijska dekadencija!

Prvo desetljeće svojeg djelovanja ekipa iz Zbeletrona obilježila je u velikom stilu. Naime, sinoćnja proslava u Saxu, koju je svakako najviše obilježio nastup fatalne Sajsi MC, bila je pravi pogodak. Zagrijavanje je počelo oko deset sati navečer kada je na rođendansku pozornicu stupila DJane niki peducci. Radi se o splićanskoj rezidentici iz Quasimoda koja Kreši Bengalki pušta matrice na koncertima te je uz to, kako kaže, profesionalni alkoholičar. Bilo kako bilo jedno je sigurno – svojim glazbenim odabirima rasplesala je publiku te zagrijala Sax za nastup beograđanke ikone koju smo svi s nestrpljenjem iščekivali.

Kada se napokon približio taj trenutak u publici je zavladalo sveopće oduševljenje. Sama pojava ove fatalne Beograđanke ostavila je sve bez daha. No, kako i ne bi kada Sajsi veoma dobro zna što radi i zašto. Ona je jedna od onih, rekla bih, rijetkih izvođača koji svoj nastup ne prepuštaju samoj glazbi i pjevanju već ga nadopune, obogate scenskom pojavom koja rezultira fenomenalnom reakcijom publike. Žena ima stav i zna ga pokazati. Tijekom cijelog nastupa sve su oči bile uprte samo u nju. Zavladala je pozornicom i ubrzo imala Sax u svojim rukama. Ja bih da me ti, Denserke, Nadrkano hodanje, Antifa kučke, Kod tvoje devojke samo su neke od pjesama koje su svi repali od riječi do riječi. Svojim „kontroverznim“ pjesama čije se tematike inače ne obrađuju u rep svijetu, Sajsi je zadovoljila žedne uši zagrebačke publike te ostavila svoj pečat na Lezbijsku dekadenciju.

Nakon jednosatnog nastupa fatalne Sajsi MC na red su došle DJanes Miss Iconic i Ru koje su udružile svoje snage te puštale samo najbolje glazbene delicije. Da imaju dobar ukus prepoznala je to i ekipa na plesnom podiju koja se nije dala smesti te je pokazala samo najbolje pokrete. Nakon njih je na redu bila DJane mapalma koju nažalost nisam dočekala, ali vjerujem da je i ona svima priuštila dobru. I za kraj, Zbeletrone, sretan rođendan!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE