U subotu, 23. ožujka, u zagrebačkom Saxu će se obilježiti 10 godina Zbeletrona na kojem će, uz DJ program, nastupiti i miljenica regije – Sajsi MC.

Zbeletron od 2009. godine organizira partije i ostale evente s glavnim ciljem promicanja glazbeno-scenskog rada djevojaka i žena te podizanja vidljivost lezbijki, biseksualki i trans žena u Hrvatskoj. Do sada je u sklopu Zbeletrona organizirano više od stotinu događanja, među kojima su svakako najpoznatiji klupski glazbeni programi smješteni u prostore koji sami po sebi nemaju LGBT+ prefiks, kako bi ih se senzibiliziralo po pitanju LGBT+ zajednice te istoj ponudilo sadržaje i programe koje ne mogu pronaći u domaćim LGBT+ klubovima.

“Prošlo je već deset godina od prvog Zbeletronovog partija. Zapravo je prošao još koji mjesec, ali kako smo htjele izbjeći siječanjsku depresiju, a i jedna drugu, rođendansko slavlje pomaknuto je na ovaj prekrasan i nimalo klimatski zabrinjavajući ožujak.”

Na rođendanskom slavlju nastupat će beograđanka Ivana Rašić, poznata pod pseudonimom Sajsi MC. Uvijek bez dlake na jeziku, miljenica zagrebačke publike svojom glazbom oslikava okvire društva i politike, a oštrina njenih tekstova dala je bitan doprinos feminizmu u pop kulturi, zbog čega joj je 2017. godine dodijeljena BeFem-ova nagrada. Veliku je reakciju javnosti izazvala i pjesmom “Kod tvoje devojke”, u kojoj se dotakla teme homoseksualnosti. Singl se našao na njenom posljednjem albumu “Red, rad i samo bleja“, kojeg nam je predstavila 2018. godine.

Što se tiče Dj programa, imena su sljedeća:

DJane mapalma, zagrebačka producentica i DJ-ica koja iza sebe ima brojne nastupe. Glazbu je počela raditi 2010., a svoj prepoznatljivi zvuk definirala je na debitantskom EP-ju, izdanom potkraj 2017. za bečki label Ashida Park. ‘Nightcap’ EP u najširem bi se smislu moglo opisati kao eksperimentalnu klupsku glazbu koja vuče utjecaje iz žanrova kao sto su trap, grime i r’n’b. Jedva čekamo čuti što nam priprema za event!

Djane Miss Iconic i Djane Ru. Miss Iconic i Ru. ovom specijalnom prilikom udružuju snage u back2back izdanju! Miss Iconic već je duži niz godina šefica DJ pultova raznih zagrebačkih klubova i miljenica LGBT+ scene, dok Ru. tek odnedavno đuskanje na plesnom podiju mijenja đuskanjem za miksetom. Zajedničkom selekcijom uhu i boku ugodnih hitova, namjeravaju zaprljati svačije plesne cipelice, i jednostavno – dobro se zabaviti sa svima vama!

DJane Pedo je rezidentica u splitskom Quasimodu, Sanctuaryju i na Graffitima na gradele, a pušta matrice na koncertima Kreše Bengalke. Za sebe kaže da je profesionalna alkoholičarka, stoga vjerujemo da će se dobro snaći među našom publikom.

Karte su 40kn u pretprodaji, te 50kn na dan eventa, a možete ih nabaviti na šanku kluba. Također, valja napomenuti da je broj ulaznica ograničen, pa preporučamo da ih nabavite što prije.

Više o svemu pročitajte na službenom FB događaju.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE