U subotu smo posjetili Tvornicu Kulture gdje se održala druga večer Brijačnice koju su obilježili Letu Štuke.

Nakon što je prva večer Brijačnice prošla u znaku punka, drugu je obilježio rock! Neki kažu da je upravo rock izmurići žanr, a neki pak tvrde da se polako, ali sigurno vraća te da će ponovno zasjati onim starim sjajem. Nakon ove večeri, na kojoj su nastupili Lika Kolorado, Rezerve, Mile Kekin i Letu štuke, moram priznati da ni sama više nisam sigurna. Naime, kao što sam i spomenula, u Tvornici su u subotu nastupala četiri zaista odlična izvođača koji su prošle godine objavili veoma hvaljene albume i čije pjesme smo mogli čuti bezbroj puta u radjiskim eterima. No, usprkos tom “pull” faktoru odaziv publike je bio iznenađujuće malen.

Čast da otvori drugu večer Brijačnice pripala je mladom bendu zvanom Lika Kolorado. Za sve koji još uvijek ne znaju, Lika Kolorado bend je osnovan od strane Filipa Riđičkog i Vanje Senčara koji su još prije ovog projekta zajedno nastupali u raznim kombinacijama. Kasnije im se na basu pridružila Ana Jelić, a na bubnjevima Pavle Gulić te su prije točno godinu dana u KSET-u održali promociju debitantskog albuma „Smiješ zaurlat“. Osim pjesmama sa prvijenca, Lika nam je odsvirala i par novih stvari te najavila skori izlazak novog singl koji će biti popraćen spotom. Što se tiče samog nastupa, odradili su ga energično i bez greške, kao i uvijek predstavili su svoju glazbu najbolje što su mogli i znali. No, kao što je bio slučaj i na InMusicu, nastupali su u relativno ranom, nezahavalnom terminu među ne tako brojnom publikom. No, bilo kako bilo, vjerujem kako će šira publika uskoro prepoznati njihovu kvaitetu i uvidjeti da su vrijedi slušanja!

Nakon kraće pauze tijekom koje su puštali većinom Stublića i ekipu, uslijedio je nastup Rezervi. Radi se o dobro uigranoj ekipi koja fura svoj stil i radi zaista odličnu glazbu. Prošle godine su izdali albuma “Ravno u zamku” koji je dobio odličnu ocjenu kritike, a ako je suditi po reakcijama publike koja je u Tvornici zaista guštala i kod njih su dobili prolazu ocjenu. U bijelim odijelima sjajili su s pozornice i privukli pažnju svih. Nastup je također bio sjajan, energičan, zabavan! Ima nešto u njima, neka energija prilikom izvođenja pjesama kojoj jednostavno trebaš svjedočiti da bi znao o čemu se radi.

Nakon Rezervi, na redu je bio Mile Kekin i njegova mala vojska naoružana mnogobrojnim instrumentima. Iz pozadine je cijeli nastup pratio i snimao Denis Mujadžić Denyken, čovjek koji je uz Mileta najviše zaslužan za nastanak njegovog drugog samostalnog studijskog albuma – Kuće bez krova. Upravo je s istoimenom pjesmom Mile i započeo nastup, te kasnije i završio jer, kako kaže, nemaju oni još toliko materijala da bi izveli još nešto novo. Tijekom njihovog nastupa publika je bila definitivno najbrojnija, a Mile spreman da ih sve pouči. Tako je prije gotov svake pjesme poslao neku njemu svojstvenu poruku s bine. Neke su nas dobro nasmijale kao ona da pjesma Beton “govori o tome kad sam imao petnaest… kad sam mislio samo na guzice i sise“. No, bilo je tu i važnijih poruka o zajedništvu i bratu s Atlantide. Pomalu monotoniju cijele priče razbila je jedna, jedina – Ivanka Mazurkijević! Ona i Mile zajedno su izveli Maslinu te nam otpjevali Dolje je bolje. Bio je to jedan od zabavnijih trenutaka koji je svakako podigao atmosferu te obilježio večer.

Bližila se ponoć, Tvornica se polako počela prazniti, a na redu su bile Letu Štuke. I sama moram priznati da sam pomalo već bila umorna i razmišljala o odlasku. No, tada su na pozornicu stupili Šaran i Štuke te napravili pravi dernek! Prva na redu i odmah udarna pjesma bila je Šutiš. Svojim plesnim pokretima i samom pojavom Šaran je osvojio publiku i naveo ih na pjevanje (što nije baš bio slučaj kod ostalih bendova). Podignuo je atmosferu, palio cigratu jednu za drugom te nam pokazao što rock zaista znači. Osim već dobro znanih pjesama ekipa nam je predstavila i one s najnovijeg albuma kojeg su objavili prošle godine, a zove se “Topla voda“. U nešto više od sat vremena, svi koji su odlučili ostati do kraja, uživali smo u vrhunskoj svirci i nastupu legendi. I sada, kada malo bolje razmislim, unatoč svim odličnim bendovima koji su nastupali te večeri, Letu Štuke su svojim nesvakidašnjim nastupom svakako najviše oblilježili cijelu stvar.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE