Po mnogima, najljepši datum u godini rezervirali smo za glazbu koja cvjeta dok vam ulazi u uši i obuzima sva čula! Ovo druženje će biti pomalo psihodelično, prožeto folkom i šansonom, no svakako atmosferično i posebno.

Sjeverozapad je novi bend na zagrebačkoj sceni, no čine ga glazbenici koji su bili, ili još uvijek jesu, stalni ili gostujući članovi cijelog niza bendova, kao što su SvemirDenis Katanec Okanagan LtdNebo RozaRadost! ili Drvored. Specifičnost benda je tematika koju obrađuju, a to je ciklus pjesama Stojana Vučićevića pod nazivom “Potpuna pomrčina Sunca na otoku Grguru petnaestog veljače 1961”, kojeg su uglazbili. Radi se o stihovima vezanima za pjesnikovo izdržavanje kazne na Svetom Grguru, otoku tri kilometra udaljenom od poznatijeg Golog otoka, s kojim je Grgur osim geografskog položaja dijelio i namjenu – na njemu nalazila se kaznionica za žene i mlade.

Grupa Orkestrada nastala je 2010. godine na inicijativu osnivačice i svestrane umjetnice Rade Kikelj Drašler, koja je pronašla pravi sastav za svoje pjesničke tekstove u iskusnim glazbenicima poznatim iz drugih ansambala. Godinu nakon okupljanja grupa je izdala album Spusti (izdavačka kuća Radio Študent), a dvije godine nakon toga ansambl je osvojio 1.
nagradu na Slovenskom festivalu šansona. Od svoje šesnaeste godine Rada se bavi pisanjem poezije za koju osvaja brojne nagrade, ta završava studij vizualne komunikacije i umjetničke fotografije. Izlagala je na brojnim mjestima širom Slovenije. Završava i tečaj teatra te surađuje s brojnim kazalištima i elemente tog rada koristi i u svojim nastupima

Cijena ulaza na koncert iznostit će 30 kuna, a nalaziti će se na ulazu u klubu Močvara.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE