Nakon malo više od godinu dana Kozmodrum se vraća u Sax napraviti još jedan tulum za pamćenje, točnije u četvrtak, 2. svibnja 2019.

Janko Novoselić, poznat po radu u grupama Tobogan i TBF, piše i obrađuje glazbu za ovaj ansambl u kojem u zadnjoj fazi sjedi za bubnjevima gdje vodi glavnu ritmičnu riječ. U postavi su i Ivan Kapec i Elvis Penava na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler na klavijaturama, redom glazbenici poznati po svojem radu u vrlo različitim poljima i oblicima glazbe, pa je ova postava idealna za otkrivanje novih zvukova, ali istovremeno ukorijenjena u tradiciju improvizacijske glazbe.

Kozmodrum je bend koji u svom programu ima i obrade poznatijih skladbi iz svijeta elektronike, pa tako se na nastupu mogu čuti i live izvedbe sastava i producenata kao što su Kenny Larkin, UR, Makoto, Swayzak, Julio Bashmore, Deadmau5, Om Unit i još mnogih drugih izvođača. To ukazuje na glavni utjecaj ovog benda, a to je klupska plesna elektronika. U ovom slučaju ovdje se ta glazba izvodi na najmanje mogući elektronski način, uz korištenje sasvim “tradicionalnih” instrumenata kao što su bubnjevi, gitara i klavijature.

Spojevi između prirodnog i umjetnog, organiziranog i improviziranog, glasnog i tihog, mekog i tvrdog; sve ćete to doživjeti uz mantričnu svirku ansambla i čvrstu ritmičnu podlogu jednog od najstarijih instrumenata na našoj planeti. A upravo s naše planete krenut ćemo na put do novih kozmičkih prostranstva gdje ostaje samo jedan doživljaj – Kozmodrum.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna bit će dostupne uskoro, a na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 40 kuna. Ulaznice se mogu kupiti isključivo u Saxu.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE