Uoči koncertne promocije albuma Domaj, koja će se održati 22.ožujka u KSET-u, Ogenj predstavlja novi video spot za istoimeni singl.

2018. godina za Ogenj je bila svojevrsna prekretnica, objavljen im je prvi album Domaj u izdanju Dancing Beara. A, u skladu s njihovim scenskim izražajem, ‘Domaj’ vrvi divljim, emotivnim i energičnim pjesamama otpjevanim na podravsko – međimurskom dijalektu čiji je autor glazbe i teksta frontmen Tomislav Mihac Kovačic dok aranžmane potpisuje Ogenj. Do sada objavljeni singlovi Lepa MaraHote, hote i Ljubaf na najjakše su dobro zastupljeni u radijskom eteru, a za novi singl odabrana je pjesma ‘Domaj’ po kojoj je i naslovljen album.

Prateći video spot, čiju režiju potpisuje Marko Čordaš, snimljen je kako i priliči ovoj pjesmi – domaj, u Koprivnici što je najbolje opisao Tomislav Mihac Kovačic u ime benda Ogenj: „Spot je sniman na lokacijama našeg gradića Koprivnice. Ideja je prikazat i spojit urbano i moderno s vrlo popularnom pričom odlaska mladih iz svojih gradova. Ogenj je odlučio ‘Domaj’ posvetiti svome domu, mjestu u kojem se osjećaju baš kak “doma”, dragoj svojoj Koprivnici. Mala, ali urbana sredina iz koje niču zdravi i kvalitetni projekti. Parkour session ‘odradio’ je dragi nam prijatelj Aleksandar Rapaić, dok je bend kadrove svirke snimao u kultnom Domu mladih koji je nekada bio mjesto za velike rock i punk koncerte. Sve je nabijeno emocijama i svaka scena ima svoju priču – tržnica, Bašća, korzo, paviljon, park, bicikli, bazeni, Dom mladih… Pjesma je posveta svima koji su u ovim vremenima “trbuhom za kruhom”. Al dragi ljudi, toplinu doma ne može zamijeniti nista – sigdi je lepo, al domaj je naj/raj!“

Svakako treba spomenuti dvije nominacije grupe Ogenj za prvu  Rock&Off nagradu, i to za Veliki prasak godine i Izvođača godine po glasovima publike i njihov sjajan energičan nastup na samoj dodjeli nagarada 31. siječnja u Tvornici kulture gdje su jedino oni s lakoćom  publiku digli na noge koja je i zapjevala s bendom. Nakon  Rock&Offa usljedile su itekako zasluženo i dvije nominacije za PORIN i to u kategorijama ‘Najbolji etno album’ i ‘Novi izvođač’, a uskoro ćemo saznati da li će Ogenj u nekoj od spomenutih nominacija biti okrunjeni i pokojom prestižnom nagradom Porin!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE