U četvrtak, 7.ožujka, u zagrebačku Tvornicu stiže The Gentleman, a kao pojačanje dovodi talentiranu kantautoricu Ninu Bajsić.

Akademski obrazovani i svestrani glazbenik svoj samostalni projekt The Gentleman započeo je 2016. godine. Autorske pjesme koje je teško svesti pod jedan nazivnik žanrovski variraju ovisno o atmosferi i karakteru teksta, a nastale su kao intimni umjetnički dijalog Gentlemana i pjesnikinje Mrs. Dulovsky. Gentlemanov raspon u glazbi i tekstovima seže od melankoličnih balada, kabaretsko mračnih pjesama izuzetnog poetskog senzibiliteta pa sve do društveno angažiranih, ali uvijek ispjevanih iz pozicije autentičnog pojedinca. Gentleman nas navodi da slušamo glazbu kao nekad, iznova puštajući pjesme bogate vokalnim, glazbenim i pjesničkim slojevima. U svojim koncertnim izvedbama koncipiranim u strukturu priče glazbu vraća u okrilje kazališnog performansa pridajući pažnju kako akustičnim i sadržajnim tako i vizualnim dijelovima koncerta. Do sada je nastupao u Hrvatskoj i Sloveniji te u sklopu festivala FIUK i Sedam dana stvaranja. Na prvom albumu koji sadrži jedanaest pjesama ostvario je suradnju s Konradom Mulvajem koji potpisuje produkciju albuma.

Nina Bajsić živi, radi i studira dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz kazalište i književnost bavi se glazbom; svira violinu, gitaru, pjeva i piše pjesme. Kao kantautorica dosad je nastupala na Tabor film festivalu, Indirekt festivalu u Umagu, u Vinylu, Botaničaru, Sax klubu, Kulturnom centru Mesnička, Booksi i Teatru ITD u Zagrebu, te gostovala na nekoliko glazbenih emisija na radiju. Pjesme intimnog karaktera koje sklada i izvodi na engleskom jeziku, uz pratnju violinistice Jasmine Bojić, ukomponirane su u indie-folk i country zvuk.

Ulaznice možete pronaću po cijeni od 40 kn u pretprodaji te 50 kn na dan koncerta.

FB događaj pronađite ovdje.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE