Na sam Dan žena, u petak, 8. ožujka 2019. u zagrebački KSET po prvi puta nastupat će Vesna Pisarović sa svojim sekstetom gdje će predstavljati album i projekt “Naša velika pjesmarica”. 

Projekt “Naša velika pjesmarica” specifičan je i originalan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od pedesetih do sedamdesetih godina. Srcedrapateljske balade u big-band aranžmanima i laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana – Vesna Pisarović i njezini glazbeni partneri sve to podliježu minucioznom postupku dekonstrukcije: ogoljujući i rastavljajući, izokrećući i manipulirajući, te ponovo sastavljajući u ekscentričnu glazbenu montažu.

Njezina osobita interpretacija i glazbeni izričaj nekih od istaknutih imena europskog jazza, kao što su Zeno de Rossi na bubnjevima, Romano Todesco na kontrabasu, Giorgio Pacorig na klaviru, Gerhard Gschlößl na trombonu te Francesco Bigoni na tenor saksofonu, tako aktualiziraju kolekciju nemogućih “standarda”, koji više nisu stvar zabavne glazbe već su osnove i predlošci za jazz improvizaciju i eksperimentiranje: za igru između forme i neformiranog, između melodičnog i disonantnog, između autentičnog i hibridnog.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna moguće je kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu, dok će na dan koncerta cijena porasti na 80 kuna.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE