Naziv albuma: Sve je pod kontrolom

Izdavač: Dancing Bear

Datum izdanja: 1. ožujak 2019.

Producent: Davor Viduka

Žanr: Rock

Trajanje: 44:47

Broj pjesama: 11

Nakon dugačke diskografske pauze od skoro 20 godina (što i nije mala stvar), jedan od najpoznatijih domaćih bendova devedesetih se vratio. Kako su dečki iz Kojota poručili, vrlo samouvjereno, imenom svog albuma – ”Sve je pod kontrolom”, to je vrlo dobar znak da dečki nisu posustali (nakon toliko dugo godina pauze), nego da i dalje mogu žariti i paliti kao i prije dvadeset (i više godina). Prije manje od dvije godine, točnije 2017. godine, izašao je singl ”Mi ne pripadamo tu”, koji je bacio svojevrsnu ”bubicu u uši” i poručio da se Kojoti vrlo vjerojatno vraćaju nazad na scenu, i to u sastavu: Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara), Vanja Marin (bas) te Bobo Grujić (bubanj). Po prvi puta, gitarist Davor Viduka okušao se i kao producent cijelog albuma. Nažalost, 2017. godine dečki iz benda su ostali bez svog najmlađeg člana – klavijaturiste Dana Divjaka. Kao vrlo talentiran klavijaturist, svirao je i u Majkama i u grupi Sane, između ostalih, što je bio odličan pokazatelj njegove talentiranosti. No, taj nemili događaj nije naveo dečke na kraj rada, nego su nastavili dalje. Upravo je pred nama njihov plod dugog rada i snimanja, energičan rockerski album ”Sve je pod kontrolom”.

Već od uvodne pjesme, ”Sram”, klasično rokersko odbrojavanje bubnjarskih palica donosi energičnost, nabrijanost, glasnoću i pravu surovost. Na drugoj, ”Ljubav u kvaru”, imamo nešto mirniji zvuk, ali samo u kiticama, dok su refreni i ostatak pjesme, naravno, nabrijavajući. Na redu je i prvi službeni singl koji je najavio novu glazbenu priču benda – ‘‘Mi ne pripadamo tu”. Odmah iza nje dolaze ”Tuđe Luke”, s možda i najboljim gitarskim riffovima na albumu. Da, jedan od skrivenih dragulja albuma. Nešto blaži, ali opet naravno rock zvuk dolazi s ”Evolucija ide u pogrešnom smjeru”. Iako nije toliko ”prljava” kao sve pjesme prije, pjesma je bila pun pogodak za singl. Savršeno posloženi aranžmani i pjevni refren. Na sredini, dolazimo i do najduže pjesme. Od nabrijanog prvog dijela albuma, došao je savršeni presjek u obliku ljubavne balade ”Oprosti što te volim”, na kojoj je gostovao i Vladimir Šimčić Vava.

Jedno od najvećih iznenađenja na albumu jest naslovna ”Sve je pod kontrolom”, na kojoj gostuje Kandžija, koji je naravno nabacio malo svojih rima. ”Nova riječ” vraća se starom receptu s prvog dijela albuma. Samo energija i električne gitare. Sljedeća stvar opet donosi rap gostovanje, ali ovaj puta s Lukom Barbićem iz grupe TBF. ‘‘Da li znaš moje ime?”. No, Luka je prvo pametno izašao iz klasičnog rap okvira bacanja rima, i više se ubacio u glazbu. Pred sam kraj albuma, opuštena, pomalo i psihodelično-rokerska ”Prekrasan dan”. Na samom kraju albuma, jedan kratki neobičan i pomalo psihodeličan instrumental koji je posvećen preminulom članu benda, Danu Divjaku.

Upravo od prve do zadnje minute albuma, može se osjetiti da ekipa nije posustala s godinama i tom velikom vremenskom pauzom, nego su se vratili puni elana, energije i sa sasvim novim idejama, koje su pokazale da bend ne mora biti ograničen samo jednim žanrom i držati se one ”držimo se starog zvuka uvijek’‘. Drugi dio albuma je itekako pokazao da zadiranja u neke druge žanrove, mogu donijeti odlične stvari kao što su ”Sve je pod kontrolom” i ”Da li znaš moje ime?”. No, i za one koji su željni klasičnog prljavog rock ‘n rolla, uvjeren sam da neće ostati zapostavljeni, nego upravo suprotno. U prvom smo kvartalu 2019. godine, a već imamo konkurenta za rock albuma ove godine. Kojoti su se definitivno vratilili.

  1. Sram
  2. Ljubav na kvaru
  3. Mi ne pripadamo tu
  4. Tuđe luke
  5. Evolucija ide u pogrenom smjeru
  6. Oprosti što te volim
  7. Sve je pod kontrolom (feat. Kandžija)
  8. Nova Riječ
  9. Da li znaš moje ime (feat. Luka TBF)
  10. Prekrasan dan
  11. Dan
90%
90%
Awesome
  • 9,5
  • User Ratings (5 Votes)
    8.6
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE