Ovaj petak, 1. ožujka, grupa Bang Bang održat će prvi samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, slaveći time njihovu sedmu godinu postojanja.

Tim povodom, popričali smo s članovima benda, pjevačicom Larom Antić Prskalo te producentom i gitaristom Hrvojem Prskalom. Što nam je simpatični dvojac imao za reći o svom bendu, najavljenom koncertu u Tvornici i novom albumu pročitajte u intervju.

Foto: Ljubo Zdjelarević

Bok Lara i pozdrav ostalim članovima Bang Banga, a odmah ćemo iskoristiti i priliku čestitati vam sedmi rođendan, odnosno sedam godina na sceni. Da moraš nekome po prvi puta predstaviti svoj bend, kako bi ga opisala?

Lara: Pjesme Bang Bang-a većinom nastaju u blues rock formi s obzirom na to da ih Hrvoje sklada na gitari. Kasnije kad se uhvatimo aranžiranja i produkcije, svaka pjesma poprimi neki svoj stil, ovisno o atmosferi teksta ili trenutnom raspoloženju. Teško je definirati generalni zvuk benda, Bang Bang je kompilacija najdraže glazbe koja nas pokreće.

Vaš prvi album „Bez Obzira Na Sve“ objavili ste 2015. godine, a nedavno ste izjavili da će svi koji dođu na vaš koncert u Tvornicu kulture tamo moći čuti i dio pjesama s novog albuma koji već neko vrijeme pripremate. Kada ga možemo očekivati u potpunosti dostupnog javnosti, u digitalnom i fizičkom obliku?

Hrvoje: Nekoliko singlova sa drugog albuma već su objavljeni u protekloj godini, a neke neobjavljene ćemo po prvi puta uživo izvesti u petak. Konačno imamo funkcionalnu set listu sačinjenu od isključivo autorskih pjesama. Album je gotov i čeka likovno oblikovanje i finalnu pripremu za odlazak u štampu. Nadamo se da će se pojaviti u prodaji sredinom ožujka.

Početkom ovog mjeseca objavili ste novi singl „Superstar“, a kako čujemo, tako vam se zove i novi studijski album. Možeš li nam još nešto reći o albumu „Superstar“, je li na njemu radila ista ekipa kao i na albumu prvijencu ili ste možda s novim suradnjama krenuli u malo drugačiji zvuk od onog početnog?

Lara: Osnovna ideja benda je ‘do it yourself’ produkcija. S obzirom da Hrvoje vodi svoj studio i na drugom albumu on potpisuje produkciju. U tome mu pomažu i ostali članovi benda, najviše gitarist Ivan Havidić koji također radi u svom studiju u Dugavama i producira i druge bendove. Na novom albumu se itekako osjeti stilska promjena, ali to je rezultat konstantnog eksperimentiranja sa raznim instrumentima, zvukovima, samplovima.

Kada gledamo vaše spotove, opisali bismo ih kao ekspresionističke, dinamične i energične. Tko je zaslužan za ideje odnosno tko smišlja priču koja će se odvijati u spotu?

Hrvoje: I sa spotovima je slična priča, za zadnjih 10 spotova zaslužan je fantastično talentirani dvojac Ljubo Zdjelarević i Raul Brzić. Mi volimo istaknuti da su oni također i članovi benda zaduženi za vizualni dio; fotografije, dizajn plakata, omota. Priču za spotove smišljamo zajedno na ‘brainstorming sastancima’ uz pivo i to nam je jedan od omiljenijih rituala. Za razliku od većine nam kolega, mi i dalje uživamo u snimanju video spotova, jednako kao i u stvaranju glazbe.

Foto: Preuzeto sa službene Facebook stranice Bang Bang

Osim novog albuma, trenutno najveća najavljena stvar za vas ove godine je prvi solistički koncert koji ćete održati ovaj petak u Tvornici kulture. Kako teku pripreme, je li sve spremno?

Lara: Pripreme će najvjerojatnije trajati sve do početka tonske probe u petak, ali sve za sad ide po planu. Po prvi puta se susrećemo s nekim organizacijskim zadacima, ali okružili smo se i sa vrhunskim profesionalcima koji nam pomažu u tome.

Zašto baš Tvornica kulture kao „the“ mjesto koje će obilježiti vaš prvi samostalni koncert?

Hrvoje: Tvornica je kultni prostor i svakako jedna od ‘dvorana žudnje’ nama glazbenicima. Proteklih godina, svi članovi benda nastupali su već nekoliko puta na toj pozornici svirajući za druge izvođače, a sada je konačno došlo vrijeme da tamo predstavimo i svoj autorski rad. Uz sve to, novouređena dvorana izgleda fenomenalno, a što je najbitnije, ‘poslovođa i tvornički djelatnici’ su supernormalni i dragi ljudi.

Izjavili ste da će vam se Saša Antić iz TBF-a pridružiti na pozornici i da će publika imati priliku čuti vas po prvi puta kako zajedno izvodite pjesmu „Kako stoje stvari“. Može li publika očekivati još kakva iznenađenja ili goste tijekom koncerta?

Lara: Da, napokon ćemo saznati kako stoje stvari i u punom sastavu. Uz Sašu koji je već najavljen gost, bit će još par gostiju iznenađenja i dva neočekivana dueta. Nećemo ih otkrivati do zadnjeg momenta.

Osim što ste 2015. izdali prvi album, tada ste osvojili i Porina za najboljeg novog izvođača pa pretpostavljamo da ga i dalje pratite. Imaš/imate li favorita koji bi mogao osvojiti jednu od nagrada  na 26. dodjeli Porina, koja će se održati 17. ožujka u Spaladium Areni?

Hrvoje: Protekla je godina bila stvarno diskografski jaka godina. Drago nam je zbog mnogih izvođača koji su zasluženo dobili nominaciju. Detour, Edo i Mile imaju super albume, Vatra i Massimo su rasturili duetom, Goran Martinac svakako zaslužuje bar jednog Porina za live album Josipe Lisac. Vojko je definitivno iznenađenje godine, a mislim da je i vrijeme da Grašo konačno dobije Porina. Tu je i Kensington Lima kao novi izvođač. Neka se ne uvrijede nespomenuti, ali 2018. je stvarno dobra berba!

I za kraj, da pripremimo našu publiku gdje vas mogu čuti nakon Tvornice kulture, jeste li već isplanirali cijelu 2019. godinu?

Lara: Za sad imamo dogovorene tri svirke, ali možemo najaviti samo nastup na Mega bikers susretima MK Broda u Slavonskom Brodu pošto su oni jedini već izašli sa objavom i line up-om. U Brodu smo 10. svibnja zajedno sa Hladnim Pivom. Nadamo se da će nam ljeto kao i uvijek biti radno, a posebno se veselimo koncertima uz obalu i promociji novog albuma.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE