Okrugla obljetnica Pannoniana u godini gdje BMX ulazi u ciklus Olimpijskih sportova.

100 dana dijeli nas do početka najvećeg festivala urbanih sportova u ovom dijelu Europe, Pannonian Challengea. 20. izdanje festivala predstavljeno je u Kazamatu, mjestu na kojemu svake godine počinje najbolja zabava u regiji. Ove godine na Pannonian dolazi preko 300 vrhunskih sportaša iz cijelog svijeta, a novost je kako festival traje jedan dan duže. Tako će se od 5. do 9. lipnja za zabavu na glazbenom dijelu festivala pobrinuti najbolja imena domaće i regionalne glazbene scene kao što su Hladno pivo, Let 3, Krankšvester, Atheist rap, Debeli precjednik i drugi.

Odličnu glazbenu atmosferu već tradicionalno garantira party otvorenja i izložba action sport fotografija u dvorištu Kazamata, koja iz godine u godinu dovodi sve veći broj zaljubljenika u urbane sportove i glazbu. Ulaz na sportski dio programa je besplatan.

Novost je da je festival uvršten u UCI (Union Cycliste Internationale) kalendar, a Pannonian Challenge postalo je međunarodno natjecanje C1 kategorije, u kojoj će sudionici BMX freestyle discipline moći prikupljati bodove za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Tako su svoj dolazak na natjecanje potvrdila velika BMX imena poput prošlogodišnjeg pobjednika Ireka Rizaeva, Jack Clarka i Declan Brooksa. Tu su i zvučna imena INLINE scene – Joe Atkinson, Diego Guilloud, Stephane Alfano i domaća snaga Tin Hadžiomerspahić, a dolazi nam i prošlogodišnji pobjednik u SKATE kategoriji Timotej Lampe Ignjić i mnogi drugi.

No prije početka festivala, najbolje opremljen skate park u regiji ponovno će ugostit biciklističke reprezentacije koje su najavile svoj dolazak. Tako će se u parku prije festivala pripremati Mađarska, Ruska i Francuska reprezentacija, a njihovi će predstavnici na Pannonian Challengeu skupljati bodove za OI.

„Slavimo 20. jubilarni rođendan Pannoniana i ovo će biti proslava za pamćenje! Godine truda, pozitivne energije, rada i ulaganja u sport i kulturu kulminirat će najboljim Pannonianom do sada! Pred nama su velike stvari, Pannonian je postalo kvalifikacijsko natjecanje za OI2020 u Tokyo-u, trenutno imamo najbolje opremljen skate park u Europi, već sada je rasprodan gotovo cijeli smještaj u gradu, a dolaze nam i brojne reprezentacije. Pripremili smo duplo jači line-up i uveli brojna iznenađenja koja će, nadam se, i ove godine oduševiti najbolju publiku na svijetu!“ – pohvalio se Jurica Barać, direktor festivala.

Pannonian Challenge zasigurno je jedan od najpoznatijih događaja u Osijeku i regiji, a da je postao pravi brend grada istaknula je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš “­­­­­­­­Festival je to na koji sam iznimno ponosna jer sam i sama uz svoju generaciju bila aktivni posjetitelj natjecanja ali i brojnih koncerata koji su organizirani pod okriljem Pannoniana. Danas je Pannonian Challenge ucrtan na svjetsku mapu velikih natjecanja, svaki natjecatelj ekstremnih sportova zna da po bodove mora doći i u Osijek. Festival je cijenjen među sportašima diljem svijeta upravo zbog svoje mješavine profesionalnog sporta ali i vrhunske zabave i gostoprimstva. Stoga ne čudi što velikani ekstremnog sporta kao najbolji ambasadori festivala, svojim obožavatelja diljem svijeta putem društvenih mreža i drugih medija Pannonian i Osijek prezentiraju u najboljem svjetlu.“

„U vrijeme festivala Osijek postaje sportsko središte ovoga dijela svijeta kao i središte zabave za sve mlade i one koji se tako osjećaju. Pannonian Challenge je velika razglednica turističke ponude Osijeka i okolice za goste i natjecatelje koji se s obiteljima i prijateljima često vraćaju kako bi bolje istražili i doživjeli ovaj dio Slavonije i Baranje te Hrvatskog Podunavlja.“ – naglasio je direktor Turističke zajednice grada Osijeka, Saša Uranjek.

Bez dodatne financijske podrške sponzora, partnera i prijatelja festival ne bi izrastao u vodeći sportski događaj u Hrvatskoj. To dokazuje i dugogodišnja suradnja festivala i generalnog sponzora A1.

„Pannonian Challenge i A1 Hrvatska ne slave samo dvadeseti rođendan, već i osam godina zajedničke suradnje i prijateljstva. Odličan spoj ekstremnih sportova i glazbe te nevjerojatna pozitivna energija natjecatelja, navijača i organizatora potaknuli su nas da i ove sezone osmislimo nove oblike zabave na lokaciji i online. Veseli nas što smo dio ovog dugovječnog projekta čija kvaliteta i značaj neprestano rastu“ – poručila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija A1 Hrvatska, generalnog sponzora Pannonian Challengea.

„Kao i uvijek pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže od 5. do 9. lipnja na Copacabani, da bodre aktualnog pobjednika Svjetskog kupa Marina Ranteša, da zajedno s nama uživaju i proslave ovaj veliki rođendan! Specijalno bih istaknuo sinergiju Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, HTZ-a i TZ-a Grada Osijeka te naših sponzora koji su prepoznali vrijednosti ovog događaja.
Vidimo se!“ – dodao je Jurica.

Ponovimo još jednom, jubilarni 20. Pannonian Challenge od 5. do 9. lipnja okupit će najbolje svjetske vozače urbanih sportova, neke od najboljih izvođača i bendova u regiji i komarce te tako spektakularno započeti još jedno zanimljivo i vruće ljeto u Osijeku.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE