Grupa Markiz objavila je novi singl “Tko mi je bio kriv” kojim najavljuju rad na novom albumu.

Grupa Markiz iza sebe ima tri studijska albuma i četiri nominacije za Porin, od toga tri za najbolji rock album, što dovoljno govori o njihovoj predanosti pjesmama i samom zvučnom identitetu benda.

Putovanje do četvrtog albuma započinju novom pjesmom, ali i drugačijim zvukom. “Tko mi je bio kriv” koketira s elektronikom, a obilježavaju je vrhunski klavirski riff, snažna bas linija i vrlo zanimljiv refren koji će vam sigurno ostati u glavi već nakon prvog slušanja. Glazbu je radio Andrej Babić, a uz njega tekst potpisuje Krešimir Butković. Produkciju potpisuje Ivan Božanić.

«Već dugo se zabavljamo s ovom pjesmom, napravili smo nekoliko verzija, čak smo odustali od ideje da bude dio trećeg albuma jer nismo bili 100% sigurni kako ju aranžmanski postaviti. Nakon što smo snimili bubanj, bas i gitare, falio nam je još samo taj neki sound koji će to sve skupa povezati. S obzirom da nam se svidjela ideja korištenja elektronike, željeli smo napraviti odmak od onoga što smo do sada radili, ali pod uvjetom da se može izvesti uživo. Moram se zahvaliti našem Ivanu Božaniću na strpljenju i pomoći oko sounda. Ne želimo robovati nekom određenom stilu nego aranžman prilagođavati od pjesme do pjesme». – poručuje Markiz.

Vizualno, spot je nešto drugačiji od onoga što smo do sada viđali kod Markiza, a za to su zaslužni iskusni Nevio Smajić i Mario Borščak. Spot je sniman u prekrasnom okruženju showrooma La Bestia.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE