Večeras počinje 4. izdanje festivala AntiValentinovo u Boćarskom domu pod organizacijom Dallas Recordsa.

Osim brojnih imena, standardno ime koje upriličava ovu dvodnevnu manifestaciju svakako je riječki Let 3, o kojima ne trebamo puno govoriti, već pročitajte razgovor s Prljom i Mrletom, oni će vam nešto više oko što se događa u bendu i izvan njega reći.

 

Pozdrav ekipo! Nova pjesma, Golub Vaso, naprosto ubija. Kako je došlo do ove mega suradnje između Vuce i Let3?

Prlja: Vuco kao osoba i glazbenik je vulkan energije i iskrenosti tako da smo imali želju ostvariti suradnju i sretni smo što je do iste i došlo. Vjerujemo da i on prema nama gaji simpatiju. Jako brzo i jako dobro smo kliknuli što se vjerujem i vidi i čuje iz rezultata ove suradnje.

Odakle ideja za prepjevom “Goluba Dinka”?

Ta pjesma je u doba izlaska albuma ‘Jedina’ na neki način bila malo u drugom planu pa je širem krugu publike prošla ispod radara. Zbog toga smo je odabrali, da joj udahnemo novi život i krila. Za ovu priliku je Dinko preimenovan u Vasu, tu je Vuco i naši super suradnici mariachi band El Combo, dobar spot. Suma sumarum, čisto veselje.

Album “Kurcem do vjere” ste jednom prilikom opisali kao mješavina “Lady Gage i Deep Purplea”. Što bi najbolje opisalo novi/nadolazeći album?

Kombinacija bunike, mezcala, velebitske bure i orkanske južine.

Od prošle godine “AntiValentinovo” se održava i u Sloveniji. Hoćemo li idućih godina vidjeti još neke susjedne države kako prihvaćaju trend “Antivalentinova”?

Siguran sam u to da će AntiValentinovo zaživjeti i u drugim zemljama regije, a zašto ne i šire? Taj događaj se u Hrvatskoj brendirao kao vrhunski festival kvalitete, dobre energije i zabave i dobar glas o njemu se širi. Eto, ove godine se i Slovenija ukrcala u taj veseli vlak, očekujemo i ostale slikovito rečeno vagone, da se pridruže.

Svi uvijek vole znati koji vam je koncert/festival bio najbolji/najdraži. Koje Vam je dosad izdanje “AntiValentinovo” bilo najlošije?

Iskreno, ne mogu nijedno izdanje izdvojiti kao najbolje, a samim time niti kao najlošije. Svako izdanje je imalo svoju energiju, boju, okus, miris…i bilo fascinantno na svoj način. Stoga se veselimo i ovom izdanju koje će zasigurno nastaviti pozitivan trend koji AntiValentinovo ima.

Hoće li izaći novi album ove godine ili ga još moramo čekati?

Album je blizu finalizacije tako da ga svi možete očekivati ubrzo.

Mrle, jesi li zadovoljan kritikama na predstavu “Alisa u zemlji čudesa” ?

(Odgovorila Ivanka Mazurkijević  za Mrleta)

Neki ljudi su shvatili glazbu a neki nisu. Tako to uvijek u životu biva, predstava je hit a igra je jako puno.  Na žalost nas je jedan mladi glumac napustio( op.a. Robert Budak) iz te predstave, nadamo se da će predstava nastaviti mada je s njim bila savršena.

Želimo snimiti spot “Alisa” za pjesmu “Alisa”, to znači da nam je stalo i do muzike iz te predstave i do pjesama iz te predstave i da su nam ostale u super sječanju.

Što očekivati od Leta 3 u 2019.?

(Mrle je na ovo odgovorio općenito o svim projektima koje ima u planu za 2019)

E sad tu ima svega i svačega! K’o prvo, 10.7. promovirati ćemo novi dječji album, na kojem radimo, promovirat ćemo ga u Rijeci u parku Vladimira Nazora pod manifestacijom “Tobogan”. Tu će pjevati djeca, razni zborovi, imat ćemo neke razne lude instalacije unutar tog parka – kao šume, kao da dolaze zvukovi iz šume…itd. Ono, napravit ćemo super muziku, objavit ćemo album i imat ćemo jednu instalaciju sa zborovima i raznim gostima, zvati će se “Piknik”.

Sljedeće, moramo objaviti i drugi album od Mr. Lee i Ivaneske, koji je već gotov, (op.a. s pjesmama) iz svih tih predstava i filmova što smo imali do sad. Također, moramo objaviti i novi album Leta 3, nakon toga najvjerojatnije radimo jednu predstavu sa Paolom Magellijem, da bi na kraju godine, u 10. mjesecu, počeli raditi film jedan od Stanka Tomića “Po Tamburi”.  I tako… do kraja godine ima se šta raditi.

Što dečki iz benda kažu na tvoje kazališne pothvate?

Dal’ bend prati moje predstave, nisam baš siguran. Nisam nikad baš primijetio da ih to nešto posebno zanima. (op.a. Ivanka dobacuje da “imaju i oni svojih obveza”) To je najbolje da vi njih pitate (Ivanka opet dobacuje “pratmo mi njihove radove i super su” i Mrle se nadovezuje sa “oni moje ne”) 

Žarite i palite već 30 i kusur godina, od kuda crpite energiju za nastupe?

Velik izvor energije je publika koja je uz nas kroz sve te godine, a i goni nas naša potreba da svojim djelovanjem utječemo na okruženje oko nas i pokušamo ga bar malo učiniti boljim.

Da imate mogućnost napraviti glazbenu suradnju s bilo kojim političarom, koga biste izabrali?

Političari, u pravom smislu te riječi i tog poziva, su kod nas, a i šire gotovo izumrla vrsta. Danas prevladavaju šarlatani, marionete i mahom neuke individue koje baš i nemaju veze s politikom koja bi kao ljudska tekovina trebala bit oruđe naroda, a ne obrnuto.

Stoga, nemamo trenutno potrebnu da surađujemo s nekim iz tog miljea, jednostavno su prosječni i nezanimljivi kao ljudi.

Za kraj, vidimo se na 4. AntiValentinovu, najavite ga molim vas na svoj način.

Ljudi, dođite da se dobro i kvalitetno zabavimo i provedemo. Napunimo se zajedno dobrom energijom koja nam je potrebna.

Voli vas Let 3.

 

 

Share.

About Author

Pišem posvuda. Stalkaj me na instagramu; /gogowantsgainz

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE