Britanska dream-pop/synth-pop skupina Still Corners nastupat će po prvi puta u Zagrebu, 9. svibnja 2019. godine u klubu Boogaloo.

Pod utjecajima koji obuhvaćaju bezvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvukove Ennia Morriconea i glamurozni synth-pop osamdesetih, Still Corners je projekt koji zajedno realiziraju Greg Hughes i Tessa Murray. Still Corners su 2010. godine objavili singl Don’t Fall in Love / Wish za izdavačku kuću Great Pop Supplement uz video spot za pjesmu “Wish”. U samo jednom danu prodali su svih 700 primjeraka, a već sljedeće godine objavljen je njihov prvi album „Creatures of an Hour“.

Do trenutka kada je došao na red i njihov drugi album (2013), Still Corners su se odmakli od utjecaja glazbe šezdesetih ka zvuku osamdesetih inspirirani „Avalonom“ Roxy Musica. S albuma „Strange Pleasures“ izdvojili su se singlovi „Fireflies“ koji je Pitchfork prozvao najboljim novim singlom, kao i „The Trip“. Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tessa tražili su mir i pronašli su ga na morskoj obali Engleske. Tamna boja mora inspirirala je i naziv ovoga izdanja – „Dead Blue“.

Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje objavljeno je prošle godine. Slow Air budi atmosferu po kojoj su Still Corners poznati. „Željeli smo čuti divnu gitaru i bubnjeve te nešto drugačije, spiritualno i gotovo neodređeno, uz to klasično raspoloženje pjesama. Uvijek se trudimo dobiti zvuk koji čujemo duboko u sebi, pa smo požurili da ne dozvolimo mozgu previše uplitanja” – kaže Tessa i dodaje: “Ime albuma, po mom mišljenju, najbolje prenosi osjećaj koji imam kada ga slušam, nekako je „prozračan“ i predivan“.

Turneja kojom predstavljaju album “Slow Air” dovest će ih po prvi puta i u Zagreb. Ulaznice će biti puštene u prodaju od ponedjeljka, 11. veljače 2019. putem prodajne mreže Ticketshop.hr.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE