Prve Rock&Off nagrade dodijeljene su 31. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sjajna zabava, odlična atmosfera i brojni glazbenici s domaće scene uveličali prvu dodjelu nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off.

Izvođači s najviše nominacija slavili su u kategorijama za Album godine, Pjesmu godine i Veliki prasak godine, osvojivši pritom i Accord Case kutije za instrumente. Album “Put u plus” Ede Maajke proglašen je Albumom godine, dok je Jonathanova “I Never Meant To Be There” odnijela pobjedu u kategoriji Pjesma godine.

Velikim praskom godine proglašen je bend Rezerve, a Koncertni izvođač godine je grupa Chui, koja je proglašena i Jazz&Off izvođačem godine. The Strange su proglašeni Rock&Off izvođačem godine, a u Pop&Off kategoriji je pobjedu odnio bend Detour. Rap&Off izvođač godine je Vojko V, koji je dobio i Iskonovu nagradu publike. U Elektro&Off kategoriji slavili su Nipplepeople, a dodijeljena je i Rock&Off nagrada za životno djelo. Riječ je o osnivaču nezavisne izdavačke kuće „Slušaj Najglasnije“, Zdenku Franjiću, pod kojim su prve albume izdali Majke, Overflow, Bambi Molestersi, Kojoti, Goribor,  M.O.R.T. i drugi. Za svoje zasluge u pružanju diskografskog prebivališta i boravišta desetcima bendova, kao i za neumorni rad na predstavljanju i održavanju hrvatskog undergrounda.

Večer dodjele je otvorio Vojko V, jedan od izvođača s najviše nominacija i dobitnik dvije Rock&Off nagrade i to s pjesmom “Kako to”. Jonathan, Kandžija, The Strange, NipplePeople, Chui, Rezerve, Detour, Kensington Lima i Ogenj uveličali su koncertni dio dodjele nagrada, koju je vodila Martina Validžić. Tijekom dodjele su se kolege, prijatelji i publika prisjetili velikog Tigrana Kalebote, sjajnog bubnjara grupe Psihomodo Pop, koji je preminuo krajem 2017. godine.

Direktor Rock&offa, Krešimir Blažević, rekao je kako je dodjela nagrada ispunila sva očekivanja. “Zahvalni smo na podršci novinara i medija od samoga početka. Jako nam je drago što su i glazbenici prepoznali nagradu, vidimo se sljedeće godine”, istaknuo je.

Podsjetimo, žiri nagrade Rock&Off sastavljen je od 64 novinara/glasača iz 40 medija koji su predložili svoje favorite rock&off glazbe u 2018. godini. Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off održana je u zajedničkoj produkciji Unisona, Tvornice Kulture i Hrvatskog društva skladatelja.

Organizatori su zahvalili svim sponzorima, posebno naglasivši glavnog sponzora Iskon,čiji se prijenos mogao pratiti na Iskon.TV-u, na posebnim Rock&Off kanalima te AccordCaseu koji je poklonio Premium kutije za instrumente dobitnicima nagrada u kategotrijama  Album godine, Pjesma godine i Veliki prasak godine. Davor Pentek,direktor tvrtke AccordCase, naglasio je da mu je “izuzetno drago da je imao priliku sudjelovati na prvom “Rock&Off-u” i poduprijeti muzičare te se nadam da će ovo sponzorstvo postati tradicionalno kao i sama ova nagrada.”

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE