U srijedu, 30.siječnja, Začarana Močvara predstavlja projekt Park Sessiona u sklopu čega će nastupiti nekoliko mladih kantautora.

U 2019. godinu ulazimo s promoviranjem kantautorske scene koja buja i buja. Prva zimska Začarana Močvara pripada predstavljanju projekta Park Sessions koji je nastao u Karlovcu 2013. dok je autor Pavle Kocanjer još bio u srednjoj školi. Naime htio je pokrenuti karlovačku glazbenu scenu, a danas se proširio i na Zagreb gdje studira. Sam dogovara, snima i montira, i jedina beneficija mu je da u tome uživa u potpunosti. U fokusu su akustične live svirke. Počeli su sa sessionima u parkovima prema čemu je projekt i dobio ime, a danas su lokacije različite i maštovite – od dnevnih boravaka u stanovima, snježnih livada, mostića iznad nabujale rijeke, do vrha zgrade ili polja na selu. Do sada je snimljeno preko sedamdeset videa, s oko 35 različitih izvođača od čega je 18 izvođača snimljeno prošle godine. Projekt je u punom zamahu i poziv je otvoren svima koji su zainteresirani biti dio ove lijepe priče. U ovoj večeri ćemo imati priliku uživati u projekcijama nekoliko glazbenih spotova snimljenih na različitim lokacijama, a večer će dodatno začiniti i oni koji su se našli u samim Park Sessionima.

Kantautorice i kantautori koji će svirati za vas i predstaviti po nekoliko svojih pjesama su:

MARK ELLIOT CHANCE (Karlovac)
Raste u Karlovcu više od tri desetljeća, koliko i svira. Njegove autorske pjesme su na engleskom jeziku, a progovaraju o svemu što je inspirativno za njega, najčešće o smrti, emocijama i prirodi. Plan mu je jednostavan: svirati i snimati!

ICHABOD (Karlovac)
Mladi kantautor koji nam dolazi iz Karlovca. Ne skrivajući svoje korijene u folk glazbi, pjesme koje snima zadržavaju svoju akustičnu bazu koju krasi aranžmanima inspiriranim duhom pop glazbe 60-ih godina prošlog stoljeća.U pripremi je cijeli album uz pratnju benda.

MARTIN LADIKA (Karlovac)
Još jedno ime s bujajuće karlovačke scene. Na Park Sessionsima se predstavio s nekoliko autorskih pjesama na hrvatskom jeziku. Pjesme su klasičan folk sa dodirom karlovačkog podneblja te će ih premijerno izvesti za zagrebačku publiku.

MAR (Zagreb)
Indie kantautorica koja se izražava skladajući melankolične tekstove i melodije.. Svira već 8 godina, a trenutno radi na autorskom albumu. Na njenu glazbu su jako utjecali The Lumineers, Jake Bugg, Tracy Chapman, Elvis i Nirvana.

KOZJAK (Zagreb)
Njegove pjesme su pretežito balade na engleskom jeziku. Glas, gitara i lagane pjesme zaraznih pripjeva i sanjive atmosfere su sve što donosi sa sobom na pozornicu. Trenutno priprema EP kojim će se predstaviti javnosti i doprinijeti hrvatskoj kantautorskoj sceni.

THE SOUNDSET (Zagreb)
The Soundset je glazbena vizija u nastanku trenutno ostvarena u okviru akustičnog dua kojeg čine Martina Huzanić i Dario Pek. Pjesme koje stvaraju su na engleskom jeziku, a nastaju pod utjecajem okoline, ljudi i svakodnevice koja ih okružuje.

MIRIAM (Zagreb)
U folk-rock stilu izvodi autorske stvari. Svirala po bircevima, pubovima, pokojem festivalu i underground radijima na relaciji Zagreb – London. U jesen 2018. izbacila svoj prvi EP “Heavyless”.

Upad je besplatan stoga dođite podržati razvoj domaće kantautorske scene.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE