Indie post rock sastav ŽEN je objavio videospot za pjesmu ‘Jugomental’.

Ovo je treći spot s njihovog trećeg albuma Sunčani ljudi’ koji je izašao prije nešto više od godinu dana u kooperaciji triju nezavisnih izdavača – Moonlee Records iz Slovenije, Vox Project iz Francuske i Unrecords iz Austrije.

Spot je od ideje do realizacije napravio vizualni umjetnik Darko Vaupotić koji je najpoznatiji po svojim fotografijama i vizualizacijama, a u svom premjernom videospotu zaslužan je za fotografiju, videosnimke i montažu, te kompletan koncept. Video je kolaž višeslojnih kadrova fotografija i snimaka koje su nastale kao snažan utisak njegovog obitavanja na otoku Braču i druženja sa bendom ŽEN na jednoj od njihovih turneja po Jadranu, te je kao takav jako dobro oslikao emociju kojom zrači instrumentalni uradak Jugomental’. Ljetni kadrovi u spotu bude osjećaj nostalgije nekog davnog doba, dok istovremeno razigranost, slojevitost i boje izražavaju nešto novo i moderno, dajući na trenutke čak dojam fantazije i svijeta neke druge dimenzije.

ŽEN se nedavno vratile sa Batat turneje na kojoj su obišli šest zemalja, počevši od Hrvatske, preko Srbije, Bugarske, Makedonije i Grčke, pa sve do Italije, u sklopu koje su svirali na festivalima PIN Music Conference i EuropaVox.

Kupite svoju kopiju ‘Sunčani ljudi’  na Moonlee Records trgovini:
CD / LP

Ili slušajte album na:
Spotify / Deezer / Apple Music / Bandcamp

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE