Legendarni jazz glazbenik Tihomir Pop Asanović predstavlja novu pjesmu “Femme Fatale”, koju je napravio u suradnji s pjevačicom Sabrinom Hebiri i reperom Sašom Antićem.

Tihomir Pop Asanović vratio se na scenu s novim projektom i pjesmom “Femme Fatale”, za čiju je glazbu i aranžman zaslužan, dok tekst potpisuju glazbeni kritičar Zlatko Gall i Saša Antić. Postoje dvije verzije pjesme, hrvatska i engleska (Days of Daze), a na engleskoj verziji za tekst su zaslužni Vinko Mihić i reper Tone Tuoro, koji je u toj izvedbi zamijenio Antića. Obje pjesme producirao je Duško Mandić, a snimljene su u RSL studiju u Novom Mestu te Croatia Records studiju u Zagrebu

Tihomir Pop Asanović oko sebe je okupio sjajnu ekipu glazbenika, a osim pjevačice Sabrine Hebiri tu su i Davor Črnigoj (bas), Jani Moder (el. gitara) i David Morgan (bubnjevi) koji ga prate i na nadolazećem novom studijskom albumu pod nazivom “Povratak prve ljubavi”. Album će uskoro biti objavljen na dvostrukom CD-u i LP-u u izdanju Croatia Recordsa i to u hrvatskoj i engleskoj verziji. Prvi je to studijski uradak Popa Asanovića nakon više od 40 godina i kultnih albuma “Majko zemljo” (Jugoton, 1974.) i “Pop” (Jugoton, 1976.), a s kojima je stekao status jednog od najboljih europskih jazz orguljaša. Ova dva albuma doživjela su i reizdanje u CD i LP obliku te im je dodijeljeno priznanje “Vinil mjeseca” za najprodavaniji LP u Hrvatskoj u mjesecu studenom (prema podacima Hrvatske diskografske udruge). Priznanje je uručio Zlatko Turkalj Turki u sklopu posebnog izdanja emisije “Svijet diskografije” ovoga četvrtka u prostorijama Croatia Recordsa.

Osim spomenutih na albumu su se pridružili i neki od najvećih glazbenika naših prostora, Vedran Božić, Primož Grašič, Dragan Jelić, Vlatko Stefanovski, Nenad Čanak, Radomir Mihajlović Točak, Drago Vidaković, Aki Rahimovski, Janez Bončina, Vlado Janevski i Karolina Gočeva, te jedan od najvećih izraelskih jazz glazbenika Amir Gwirtzman, dok je producent albuma Duško Mandić. Pjesme su snimane i masterirane u RSL studiju u Novom Mestu (Slovenija).

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE