Prosinačka subota bila je savršena prilika za sjajan nastup grupe Detour i predstavljanje njihovog najnovijeg studijskog izdanja TourDetour.

Svima dobro znani domaći bend, koji već deset godina osvaja radijske etere, nizajući hit za hitom, počevši od tamo od sad već klasika, pjesme “Mjesec”, pa do najnovijeg singla “Skrivena”. Upravo novi smjer u kojem je Detour krenuo, s novom pjevačicom Ginom Damjanović, krenuo je više u mainstream pop zvuk, koji je bio pun pogodak. To je rezultiralo prvim singlom s Ginom u obliku pjesme “Zaljubila sam se”, koja je postala jedna od najslušanijih domaćih pjesama unazad dvije godine. Nizajući singl za singlom bilo je očito da će kroz neko vrijeme izaći i album koji će zaokružiti sve te singlove.

Foto: Lea Brečak

Album TourDetour izašao je prije nekoliko dana i mali Dom sportova bio je savršena prilika za predstaviti novi Detour u punom sjaju. Gudači, puhači i udaraljke upotpunili su standardnu bendovsku postavu, a videozid iza benda dao je odličnu vizualnu podlogu tijekom svake pjesme. Predgrupa su bili deveteročlani srpski sastav Ničim Izazvan koji su lagano zagrijali publiku i uveli u same glavne aktere večeri. Nešto iza 22 sata ekipa se popela na pozornicu i uvodni video u kojem je stjuardesa pripremila sve prisutne “putnike” na glazbeno putovanje. Odmah poslije, energičan singl “Vikend” rasplesao je dve prisutne.

Foto: Lea Brečak

Nizajući nove pjesme sa starijim, pojavilo se i nekoliko najavljenih gostiju. Na pjesmi “Putujem” prvi gosti su bili Headonest, zatim pjesma “Gledano sa strane”, koja je inače mračna i atmosferična, ovaj puta je bila u elektroničkoj verziji koju je napravio dvojac iz Nipplepeoplea, a na pjesmi “Snijeg” pojačanje su bili Aljoša i Antonija Šerić iz grupe Pavel. Iznenađenje su bili i klinci koji su zajedno s bendom otpjevali pjesmu “Njuške”. Posebno me iznenadilo zajedničko fičukanje benda i publike na pjesmi “Biram”, koja je, postala najpoznatija protestna pjesma unazad par godina koje kritiziraju današnju Hrvatsku. Pred sam kraj službenog dijela koncerta nizali su se hitovi za hitom – “Daleko”, “Zaljubila sam se”, “Skriveno”, “Srce Veliko”, a za sam kraj, “Tvoje lice se promijenilo”. Na bisu su odsvirali “Bez Tebe”, “Mjesec” i “Zaljubila sam se”, pjesma koja je započela tu samu novu eru Detoura.

Foto: Lea Brečak

Rasplesana i razigrana Gina animirala je i zabavljala sve prisutne, te se pokazala kao odličan frontmen, a Nenad Borgudan, mastermind iza svih pjesama pokazao se kao odličan vokal na pjesmama “Biram” i “Srce Veliko”, ali i prateći vokal Gini, što me sjetilo na onu nedavnu usporedbu Detoura kao novih Novih Fosila.

Foto: Lea Brečak

Uvjeren sam da je sinoćnji koncert bio samo uvertira u još veće glazbeno putovanje nego ovo sinoć. Kako su i otpjevali sinoć – “tamo gdje je čišći zrak”.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE