Sinoć je u rasprodanoj KD Vatroslava Lisinskog nastupila jedna od najvećih blues izvođačica našeg doba – fantastična Beth Hart.

Nakon nešto više od godinu dana Beth se sinoć napokon vratila u Zagreb! Iako smo je prošli put mogli poslušati u nešto ležernijem prostoru kluba Boogaloo, „ozbiljna“ atmosfera Lisinskog nije nimalo omela Beth u njezinom fantastičnom performansu. Nakon što je prošlim nastupom zagrebačkoj publici priredila odličan koncert bilo je jasno da će se za Lisinski tražiti karta više. Najvjerniji fanovi požurili su osigurati svoja mjesta u publici i tako je koncert bio rasprodan i nekoliko tjedana unaprijed. Svu tu ljubav i predanost Beth je sinoć nagradila još jednim nastupom kojeg ćemo još dugo pamtiti.

S minimalnim kašnjenjem, u crnoj točkastoj haljini, na pozornicu je stupila Beth Hart i pjesmom Let’s Get Together  otvorila večer. Već na prvoj pjesmi bilo je jasno da će to biti jedan fantastičan koncert. Krenuvši od Beth koja je zračila zaraznom energijom do publike koja nije skidala osmijeh s lica tijekom cijelog nastupa.  Tijekom sat i pol, koliko je trajao koncert, uživali smo u vrhunskoj glazbi, sjajnim vokalnim sposobnostima te performansu koji je bio izvan svih očekivanja. Beth je jedna od onih glazbenika koja ima tu zaraznu osobnost, „svoje ja“ koje svaku pjesmu čini unikatnom i posebnom. Kao što smo sinoć i sami mogli čuti, život nije bio drag prema njoj te je prolazila kroz razne vrste pakla. Od droge i alkoholizma do zlostavljanja i depresije. Ali, da nije bilo tih negativnih stvari, ne bi bilo ni nje kakva je danas, a ni njezine glazbe.

No, krenimo na sam koncert. Prvo što moram spomenuti je sama publika koja je bila jednostavno sjajna!  Kada sam malo bolje promotrila veselu gomilu, uočila sam zanimljivu stvar. Naime, sinoćnjem koncertu su prisustvovale sve generacije. Od srednjoškolaca pa sve do mlađahnih sedamdesetogodišnjaka. Moram priznati da me taj prizor veoma začudio i da sam prvi put vidjela toliki raspon generacija na jednom koncertu i to me zaista veseli. To je samo još jedan dokaz da glazba ruši sve barijere i ovdje da je kako bi nas ujedinila. I sama Beth se u nekoliko navrata zahvalila svima što su pjevali zajedno s njom te bili tako lijepa publika. Nošena tim dojmom obećala je kako će se probati što prije vratiti u Hrvatsku da ponovno osjeti dašak te pozitivne energije i ljubavi koju joj je sinoć pružila zagrebačka publika.

No, i ona je nama pružila jedinstven događaj! U jednom trenutku, tijekom izvođenja pjesme Waterfalls, Beth se spustila s pozornice i krenula među publiku. Taj potez je izazvao sveopće oduševljenje i euforiju. Ljudi su joj trčali u zagrljaj, slikali je i snimali. Ona je prošla cijelu dvoranu, od dna do najviših redova, izgrlila mnogobrojne fanove i tijekom cijelog vremena nastavila neumorno pjevati. Bio je to trenutak koji je obilježio večer, a oni sretnici koji su je imali prilike zagrliti pamtit će to do kraja života.

Nakon što se vratila na pozornicu i dalje je bila puna energije te nastavila pjevati i plesati po svuda. Dala je sve od sebe, 101%, kako bi nam priredila koncert za pamćenje. Izvela je razne pjesme, od onih autorskih pa do obrada Nutbush City Limits Tine Turner i I’d Rather Go Blind Ette James. U sat i pol Beth nam je kroz svoju glazbu ispričala svoju životu priču, te cijelu stvar upotpunila fantastičnim performansom i vokalnim izvedbama koje su sve ostavile bez daha. Bio je to zaista koncert za pamćenje!

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE