Petrovaradinska tvrđava od 4. do 7. srpnja idućeg ljeta iznova postaje utočište još jednog izdanja EXIT festivala, koji ovoga puta ide pod nazivom EXIT Tribe.

Prve objave izvođača ove godine stižu ranije nego ikad, a već najavljenom sastavu The Cure, pridružit će se i novi fenomen na sceni – Greta Van Fleet! Strani mediji zovu ih “spasiteljima rock’n’rolla” i “prvim velikim bendom generacije Z”, dok magazin Rolling Stone piše da su “uspjeli nemoguće i učinili da rock’n’roll ponovno bude cool novim generacijama”! Kvartet iz okoline Detroita podigao je pravu buru na svjetskoj sceni oživljavanjem rock zvuka i energijom za koju Elton John kaže da nije viđena u ovom cijelom stoljeću, dok je i Robert Plant potvrdio da se radi o nasljednicima velikih Led Zeppelina!

Na EXIT dolazi i Phil Anselmo, frontmen bivše Pantere, jednog od najvećih metal bendova svih vremena, koji na tvrđavu vodi svoj novi bend The Illegals s nastupom nazvanim A Vulgar Display of 101 Proof. U pitanju je veoma rijedak set sastavljen isključivo od pjesama Pantere, rezerviran samo za odabrane festivale na predstojećoj turneji!

Na drugoj strani tvrđave, pred publiku Addiko Fusion pozornice istupit će operna metal vokalistica Tarja Turunen, čiji ju fanovi pamte još od vremena kada je pjevala u nordijskom bendu Nightwish! Gitarama na ovogodišnjem Exitu pridružit će se i engleski ska bend The Selecter, norveški metalci Arcturus, britanski pankeri Peter and the Test Tube Babies, Entombed A.D i kalifornijski Total Chaos!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE