Nakon nešto manje od godinu dana, zagrebačka publika je sinoć u Booglaoo po četvrti put mogla uživati u najboljem EKV tribute bandu na ovim prostorima pod nazivom Deca iz vode. Nakon brojnih suradnji s preživjelim članovima ovoga kultnog benda, na red je došla i suradnja s velikim glazbenikom i glumcem Srđanom Žikom Todorovićem.

Tijekom večeri uz projekt „Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV – Kao da je i dalje tu“ bili su prikazani dokumentarni film „Dečak iz vode“ u režiji Marka Novičića u kojem smo mogli čuti razgovor i misli kako Cane, Koja, preživjeli članovi benda te ostali poznati glazbenici i ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i njegovom radu u EKV-u koji se i dan danas provlači kroz društvo i medije. Također premijerno je bio prikazan kratkometražni film „Budi sam na ulici“ u režiji zagrebačke književnice i umjetnice Ive Plavšić. Film je ujedno snimljen kao spot za istoimenu pjesmu za udrugu „Deca iz vode“.

Foto: Luka Antunac

Oko 22:15 na red je došao EKV tribute bend Deca iz vode“ koji su koncert otvorili sa sanjivom pjesmom „Voda“. U nastavku slijede hitovi „Kao da je bilo nekad“ i Šarlova buntovnica „Ona se budi“. Prvih sat vremena prošli smo većinom kroz prva tri albuma diskografije sa nešto manje poznatim uspješnicama benda. U publici su prevladavali većinom stariji obožavatelji, generacija iz vremena aktivnog djelovanja EKV-a na ondašnjoj glazbenoj sceni. Također uz bok starijoj generaciji, priključili su se i mlađi koji su s istom energijom odlično poznavali repertoar.

Foto: Luka Antunac

Nakon sat vremena uslijedila je kratka stanka i baš kako je najavljeno oko 23:15 na pozornicu se popeo najavljeni gost, bivši bubnjar EKV-a Srđan Žika Todorović. Žika je skromno pozdravio publiku s par rečenica, te rekao kako mu je velika čast nastupiti u Zagrebu nakon više od dva desetljeća. Čim je sjeo za bubnjeve, započeo je vrlo poznati ritam s pjesme „Zemlja“, a nakon nje „Pored mene“ i ambijentalno emocionalna „7 dana“. Nakon toga Žika je mahnuo i otišao s pozornice,  taman kada su svi prisutni bili oduševljeni što ispred sebe vide nekoga tko je s Milanom i društvom svirao na hvaljenim albumima poput „Ljubav“ i „Samo par godina za nas“.

Foto: Luka Antunac

Bend je i dalje nastavio svirati u odlično raspoloženoj atmosferi Boogaloo-a. Nizali su se hitovi „Ljubav“, „Radostan dan“, odlično zborsko pjevanje publike refrena „Novac u rukama“, mistična „Oči boje meda“ i naravno „Krug“. Početak prvog bisa je krenuo sa zaraznim ritmom „Niko kao ja“, a završio bezvremenskom „Par godina za nas“ na kojoj se ponovno pridružio Srđan Žika Todorović.

Foto: Luka Antunac

Uslijedio je i drugi bis s pjesmom „Amerika“ na kojoj su članovi polako izlazili jedan po jedan. Fantastični gitarist i vokal Zorana Mladenovića , basist Lazar Ostojić, bubnjar Nikola Rajović, te klavijaturistica Luna Škopelja koja svojim pokretima glave i tijelom podsjeća na Magi. Za završnicu su zajedno na vokalu s moderatorom i osnivačem projekta Aleksandarom Šarčevićem odsvirali pjesmu „Umorna“.

Uz stalne suradnje s preživjelim članovima benda i odličnim popratnim multimedijskim sadržajem, sa sigurnošću možemo reći kako se radi definitivno o najboljem EKV tribute bandu na ovim prostorima.

Fotogaleriju s koncerta možete pogledati OVDJE.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE