U petak smo bili u KD Vatroslava Lisinskog gdje je pulska grupa Nola obilježila prvih 25 godina glazbenog stvaralaštva.

Kada sam čula da će Nola nastupiti u Lisinskom odmah sam rezervirala svoje mjesto u publici. Naime posljednji put sam ih slušala u Tvornici još u travnju prošle godine kada su promovirali EPNegdje između“. Od tada, od tog koncerta koji me jednostavno oduševio, jedva sam čekala novu priliku da ponovno svjedočim njihovom nastupu. Energija kojom Gabi zrači tijekom svake pjesme zaista je fantastična. Ta karizma i unikatan glas kombinacija je koja te obori s nogu, a sama kemija između nje i ostatka benda diže cijelu stvar na još jedan nivo više.

Emanuela Tomino/Polak Media

Prije svega, moram vam priznati da nisam znala kako Nola postoji već četvrt stoljeća. Moj prvi susret s njihovom glazbom dogodio se tek prije desetak godina s albumom Iznad oblaka. Naime taj album je postigao veliki uspjeh i kod publike i kod kritike. Bili su nominirani za 6 kategorija nagrade Porin, a osvojili su ga u prestižnoj kategoriji „pjesma godine“ s naslovnom temom albuma. Iznad oblaka bila je proglašena i hitom godine na Hrvatskom radiju. Iako tada nisam išla „kopati“ dalje po njihovoj diskografiji, danas ponosno priznajem da znam većinu njihovih pjesama. No, vrijeme je da krenemo na sam nastup!

Emanuela Tomino/Polak Media

Kako se približavalo vrijeme početka koncerta, Mala dvorana Vatroslava Lisinskog polagano se počela popunjavati. Do 20h popunilo se nešto više od polovice dvorane i uskoro je započeo nastup. Vjerujem kako je nešto slabiji odaziv publike rezultat toga što mnogi još uvijek nisu spojili hitove poput Dio tebe ili Iznad oblaka s imenom Nola. A opet, s druge strane, kako je i sam Marijan Jelenić rekao, u jednu ruku Nola je alternativna dok je opet u drugu ruku komercijalna. Ona je negdje između pa možda i to buni potencijalnu publiku. No bilo kako bilo, svi prisutni su imali priliku uživati u vrhunskoj glazbi koju Gabrijela Galant i Marijan Jelenić stvaraju već punih 25 godina.

Emanuela Tomino/Polak Media

Od prve do posljednje minute Nola nam je davala dio sebe. Nizale su se pjesma za pjesmom, a publike je cijelo vrijeme pjevušila zajedno s Gabi. Na pozornici su se našli i neki gosti koji su svojim muziciranjem doprinijeli zvuku i atmosferi koncerta. Na pozornici su se našli Giorgi Sugar na klavijaturama, Alen Bernobić na trubi i Ivan Šugar na saksofonu te Goran Farkaš i Ljuban Rajić. Tijekom dva sata ljubavi i glazbe uživali smo u njihovom nastupu i svakoj izvedenoj pjesmi. Na repertoaru su se tako našle Dio tebe, Iznad oblaka, Sve bi bilo lakše da je ljeto, Negdje između, Moj svijet, Dan, Ljubiš me, Drukčije, Grad iz snova te mnoge druge.

Emanuela Tomino/Polak Media

Nakon koncerta uslijedilo je druženje s fanovima ispred Male dvorane. Nola je davala autograme i potpisivala rođendansko izdanje „NOLA 25“ na kojem su objedinili 20 pjesama koje su obilježile njihovu dosadašnju karijeru. Sve u svemu bio je to jedan od boljih koncerata koje sam pohodila ove godine. Pitak, melodičan i prije svega energičan! Noli želimo još jednom sve najbolje te još puno uspjeha i ovakvih fantastičnih nastupa.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE