Sinoć je prostor zagrebačke Močvare bio poprište nezaboravnog nastupa Armored Sainta.

Armored Saint je kultni američki heavy metal bend oformljen davne 1982. godine u Los Angelesu. U svojoj su karijeri izdali par izvrsnih albuma, ali niti jedan od njih nije zadobio takav kultni status kao njihov četvrti studijski album naziva Symbol of Salvation. 27 godina od izbacivanja tog remek djela, John Bush i ostatak benda su se dogovorili za izuzetno ekskluzivnu europsku turneju na kojoj u potpunosti sviraju Symbol of Salvation i još par dragulja iz njihove bogate karijere. Zahvaljujući Los Angeles Agency naš glavni grad se našao na popisu od samo desetak gradova koju su imali sreću biti stanica na ovoj turneju. Armored Saint iz nekih čudnih razloga nikada prije nije nastupao u Hrvatskoj, pa je činjenica da dolaze sa spomenutim albumom zasigurno oduševila metalce svih generacija.

Zbog raznih obaveza i gužve stigao sam na sam kraj nastupa zagrebačkog metal benda Flesh, ali koliko sam mogao vidjeti uspjeli su zagrijati sve okupljene za glavne aktere večeri. Točno kako je i bilo najavljeno u pola jedanaest, nakon tridesetak godina čekanja, Armored Saint  izlazi pred ugodno popunjenu dvoranu Močvare i započinje nezaboravan nastup. Koncert je bio odlično zamišljen, prve tri pjesme su bile sa prva tri albuma i više nego odlična uvertira za cijeli Symbol of Salvation. Svoj energičan koncert započeli su pjesmom March of the Saint i odmah na prvim taktovima krenula je ludnica među okupljenima. U Močvari je bilo izuzetno puno starijih mrtalaca, ali ono što me izuzetno razveselilo bio je veliki broj mladih ljudi.

Long Before I Die je izazvala i prvi mosh pit na koncertu, a fantastična pjesma Chemical Euphoria bila je odlična uvertira za ono što se spremalo. Symbol of Salvation je album koji je sinoć zvučao jednako impresivno kao i kada je izdan. Već na početku pjesme Reign of Fire se vidjelo, odnosno čulo kako će publika svaku pjesmu pjevati zajedno sa Johnom. Nakon fantastične Dropping Like Flies, došao je trenutak koji je po meni bio vrhunac nastupa. Last Train Home je defnitivno najdraža mi pjesma sa albuma Symbol of Salvation i općenito najdraža pjesma iz čitavog kataloga Armored Sainta. Vokalne sposobnosti Johna su i dalje na impozantim razinama, jednako snažan i energičan vokal kao i prije dvadesetak godina.

Odlična atmosfera među okupljenima je vidno oduševila čitav bend, a pogotovo Johna koji je u više navrata govorio kako se snaga, strast i energija osjete i kako je zagrebačka publika jedna od boljih na ovoj turneji. Zvuk u Močvari bio je dosta dobar, a one poznate vrućine nisu predstavljale nikakav problem. The Truth Always Hurt, Half Drawn Bridge i Another Day su bile primirile malo energiju u dvorani, ali samo za kratko zato što je došlo vrijeme za naslovnu pjesmu Symbol of Salvation na kojoj se izuzetno raspoloženi John spustio u publiku i pjesmu završio na podu. Hanging Judge, Warzone i Burning Question su samo savršeno prikazale kako i nakon tako duge karijere, Armored Saint i dalje ima izuzetnu snagu. Sa pjesmama Tainted Past i Spineless smo došli do kraja ovog fantastičnog i nezaboravnog seta. To nije bio kraj samog koncerta, odsvirane su bile još i Win Hands Down i Mad House, ali ništa više nije moglo nadmašiti sredinu koncerta. Bend se još jednom zahvalio svima što su došli i održali kroz čitav nastup tako odličnu energiju te su napustili pozornicu.

Sve u svemu, ono što se sinoć dogodilo u Močvari je bio jedan fantastičan i nezaboravan koncert. Uživo čuti jedan od najboljih metal albuma bilo je ispunjenje snova za mene osobna, a isto tako mislim i za sve okupljene. Ako se Armored Saint odluči za neku novu europsku turneju mislim da povratak u Zagreb nikako nije nemoguć.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE