Povodom 60. godina rođenja i 24. godine od kad Milan Mladenović nije sa nama, u zagrebačkom Boogaloou se održava multimedijski program pod nazivom “Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV – Kao da je i dalje tu” koji priređuje tribute band “Deca iz vode” sa specijalnim gostom Srđanom Žikom Todorovićem u petak 23.11.2018 u klubu Boogaloo.

Poslije više od dvadeset godina u Zagrebu će nastupiti Srđan Žika Todorović originalni bubnjar EKV-a i odsvirati s tribute bendom Deca iz vode nekoliko pjesama!

On je u bendu bio od 1987. do 1990. godine i s njima snimio dva albuma “Ljubav” i “Samo par godina za nas“. Pjesme Zemlja, Krug, Srce, Ljubav, Par godina za nas, Pored mene, Ljubav, 7 dana, Sihro su dominirale top listama i taj period se smatra najuspješnijim periodom u radu Ekatarine Velike, a ogroman doprinos tome dao je i Žika sa svojim stilom sviranja bubnjeva.

Prije toga je bio u Disciplini Kičme, a ranije je svirao u nekoliko beogradskih novovalnih grupa, a s EKV-om je stekao punu afirmaciju i veliku popularnost. Nakon EKV-a i povremene suradnje s nekoliko grupa Partibrejkers, Električni Orgazam, Kazna za uši…posvećuje se isključivo glumi i iza njega su brojne uspješne uloge u poznatim filmovima i serijama.

Uz koncert je uključena projekcija kratkometražnog filma “Dečak iz vode“, autora Marka Novičića u kojem se može čuti kako Cane, Koja i drugi poznati glazbenici i ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću, periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u glazbi i društvu danas. Također će se i premijerno prikazati kratkometražni film “Budi sam na ulici” u režiji zagrebačke umjetnice Ive Plavšićm.

Bit će još projekcije spotova i projekcije fotografija koje su radili članovi udruge “Deca iz vode”. Nakon video programa slijedi koncert benda Deca iz vode s gostima koji će odsvirati najveće hitove EKV-a sa svih albuma i nekoliko pjesama Šarla Akrobate. Bend unazad tri godine bilježi veoma brojne posjećene koncerte širom regije, a ovo će im biti četvrti nastup u Zagrebu.

Bend je nastao u Beogradu 2015. godine i često dobiva ocjene kao najbolji i najvjerniji EKV tribute koji je postojao, a to potvrđuje i suradnja koju su već imali s nekadašnjim članovima EKV-a Rakom, Boletom, Firčijem i sada Žikom Todorovićem.

Ulaznice po cijeni od 70kn možete potražiti na nekoliko prodajnih mjesta u Zagrebu: Boogaloo, Route 66, Dirty Old Shop, Rockamark, Kloto i preko sustava Entrio. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 80kn.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE