Sinoć smo u prestižnom Johann Francku prisustvovali nastupu grupe Meritas

Iako se dojmovi od sinoć još sabiru, prije svega moram reći da imam osjećaj da to nije bilo to. Ova izjava teško mi pada jer sam veliki fan Meritasica, ali nažalost nešto je sinoć izostalo. No, krenimo od početka. Kako je nastup je bio zakazan u 22 sata, prijateljica i ja smo odlučile doći sat vremena ranije i uživati u glazbi koju je za DJ pultom trebala vrtiti Mare Milin. Kada smo došle u Johann Franck ljubazno su nas ispratili te rekli da se vrata otvaraju tek u 21:30h. Ta informacija, naravno, nije bila nigdje najavljena i moram priznati da me cijela stvar malo izbacila iz takta. No, nije bilo druge – okrenule smo se i otišle! Malo smo šetale po gradu i kako se bližilo vrijeme ulaska ponovno smo krenule ka Johannu. Kada ono iznenađenje, nismo bile jedine. I ostali ljudi su, vidno ogorčeni, čekali vani pred vratima dok sat nije otkucao točno 21:30h kako bi mogli ući u taj prestižni zagrebački kafić.

Dobro znam da lažni sjaj kratko trajat će“, e pa tako je i bilo. Atmosfera u Johannu jednostavno nije bila kakva inače biva na njihovim nastupima. Izostala je opuštenost, jednostavnost, ona malena iskra koja se jednostavno nije dogodila. Sav taj glamur i sjaj izazivao je u meni neki neugodan osjećaj, osjećaj nepripadanja.

No, krenimo na sam nastup. Iako je početak bio najavljen u 22 sata, koncert je započeo nekih pola sata kasnije pjesmom Dok čekamo dan. Djevojke su se kratko obratile publici, rekle da neće puno pričati te ponovno zasvirale. I tako smo ostatak večeri neumorno pjevali i plesali uz njihovu glazbu. Nizali su se hit za hitom. Repertoar je bio gotovo isti kao onaj u Tvornici prošle godine, ali na kraju su nas ipak iznenadile s pokojom obradom od kojih je Dance with somebody oduševila sve prisutne. Na pozornici im se, kako to skoro uvijek i biva, pridružila i Jelena Radan te su zajedno izvele dvije pjesme. Nastup je trajao gotovo dva sata, nakon čega se za DJ pultom ponovno našla Mare Milin.

Sve u svemu, bio je to dobar koncert, ali jednostavno sama lokacija događaja nije bila prava. Nije došlo do iskre koja se inače dogodi. Nešto je izostalo…

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE