Jubilarno, deseto natjecanje domaćih blues glazbenika, 10th Croatian Blues Challenge, održat će se od 25. do 27. listopada u pulskom Rock Caffeu.

Ovo je već treći put da Pula ugošćuje Croatian Blues Challenge te još jednom na tri dana postaje epicentar hrvatskog bluesa. Nakon preslušavanja svih prijava, žiri festivala odabrao je finaliste. U četvrtak u Solo/duo kategoriji nastupaju Bugi GeorgeV (Zagreb), Holler (Karlovac), Nikola Borčić – Nichollas (Rovinj) i The Screeming Wheels (Novigrad). U petak u Band kategoriji natječu se Barban Stones (Barban), Blues Shoes (Zagreb), Biff Tannen’s Blues Band (Rijeka) te Silk Milk (Rijeka). Natjecateljima će se pridružiti i posebni gosti – Edi East Trance Blues (četvrtak), Vanja Sky (petak) i Jeremiah’s (subota).

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju –  35th International Blues Challengeu, koji će se od 22. do 26. siječna 2019. održati u prijestolnici bluesa – Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 10th European Blues Challengeu, koji će se održati 2021. godine.

Službeni događaj pronađite ovdje.

Ulaz na sve koncerte je besplatan!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE