Sinoć je God Is An Astronaut u Pogonu Kulture održao strastven i savršen post rock koncert.

God Is An Astronaut je jedan od onih bendova kojeg se smatra velikanima post rocka, a novi koncert u Hrvatskoj održali su u riječkom Pogonu kulture u sklopu Impulse Festivala. Osnovani 2002. godine u Irskoj, sa svojih devet iznimnih albuma oblikovali su post rock i oduševili fanove diljem svijeta. Razlog ove turneje i ponovnog dolaska ovih post rockera u Hrvatsku je novi album, Epitaph je dosta mračniji album od ostatka diskografije, ali kako su Torsten i ostatak benda inspiraciju za album našli u ogromnoj tragediji, nije ni čudno da je rezultat bio mračan, ali ujedno i odličan album.

Kako je bilo i najavljeno u pola jedanaest gase se sva svjetla u punom Pogonu Kulture i na pozornicu izlaze Niels Kinsella i Roberth Murphy i započinju pjesmu Epitaph s istoimenog albuma kojega su došli predstaviti hrvatskoj publici, kako je pjesma odmicala na pozornicu su izašli i TorstenLloyd i putovanje svemirskim prostranstvima moglo je u potpunosti započeti. Nakon eksplozivnog završetka pjesme Epitaph nije bilo prekida nego Mortal Coil se savršeno nadovezala i odmah na početku moram reći kako je čitav bend od početka do kraja koncerta odsvirao svaku pjesmu jednostavno perfektno. Nakon odlične dvije nove pjesme Torsten je publici u Pogonu najavio povratak u 2002. godinu i na pjesmu The End Of The Beginning koju nisu svirali na zadnjih par turneja pa je publika nagradila pjesmu ogromnim aplauzom. Publika je sinoć bila odlična i to se svidjelo svima na stageu, pogotovo Torstenu koji se u više navrata zahvaljivao na odličnoj atmosferi i što je toliko puno ljudi došlo.

Nove pjesme su bile odlično prihvaćene, ali eksplozija emocija se vidjela i osjetila na starijim hitovima, pa je tako izvedba pjesme Frozen Twilight bila jednostavno iznimna. Za mene osobno vrhunac koncerta bila je izvedba pjesme All Is Violent, All Is Bright, pjesma s istoimenog albuma kojega smatram jednim od najboljih albuma u post rock žanru. Osim odličnog benda treba pohvaliti i light show koji je bio perfektan i očaravajuć. Teško je riječima opisati ono što na svojim live nastupima pružaju ovi odlični post rockeri. Melankolična Seance Room je bila odličan uvod u pjesmu Fragile zato što obje pjesme imaju taj određeni mračni i melankolični prizvuk. Sam razglas na koncertu bio je odličan kao i na svakom njihovom nastupu, zvuk je bio ispeglan do savršenstava.

Nakon očaravajuće pjesme Medea, Torsten je najavio pjesmu koja je svim fanovima jedna od najdražih, emotivna Forever Lost na koju se nadovezala Suicide by Star, još dvije pjesme sa albuma All Is Violent, All Is Bright, album koji je toliko obilježio sam bend da je gotovo nemoguće na koncertu odsvirati samo jednu pjesmu s takvog remek djela, pa je riječka publika dobila čak četiri odlične pjesme sa tog albuma. From Dust to the Beyond je bila uvertira za pjesmu Centralia, još jedna odlična pjesma iz kataloga God Is An Astronauta sa elementima post metala. Nažalost, Torsten je rekao kako je ostalo vremena za još samo jednu pjesmu, ali kakav je to eksplozivan kraj koncerta bio. Helios|Erebus je bio eksplozivan kraj od devet minuta za ovaj veličanstveni koncert u Pogonu Kulture. Nakon završetka Torsten se još jednom zahvalio svima i rekao kako se uskoro ponovno vidimo.

U moru koncerata koji su se nudili sinoć, posebice u Zagrebu, svi koji su došli u Rijeku na koncert God Is An Astronauta odabrali su i više nego dobro. S obzirom da sam već dva puta u Zagrebu gledao ih uživo, mogu reći kako je ovo bio jedan od ponajboljih njihovih nastupa u Hrvatskoj. Ovakav nastup sigurno je kandidat za prvih 5 mjesta najboljih koncerata 2018. godine. Savršena glazbena preciznost, odlična setlista i veličanstveni light show bili su recept za jedan izniman koncert. Do nekog sljedećeg susreta sa God Is An Astronautom zapamtite: All Is Violent, All Is Bright.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE