Sinoć su Ancestors i Elder zagrebačkoj publici pružili odličan nastup ispunjem odličnom energijom i veličanstvenim pjesmama.

Elder spada u onu kategoriju bendova koji su nadišli sam stoner rock, pa se tako u njihovom glazbenom izričaju jasno čuje prog rock, doom metal pa čak i heavy metal, ako se pozorno sluša. Osnovani 2006. godine u srcu Massachusettsa, Bostonu. Prvi demo naziva Elder izbacuju 2007., a samo godinu dana kasnije i prvi album istog naziva, pa su tako do danas izbacili pet iznimnih studijskih albuma od kojih je posljednji, Reflections of a Floating World ugledao svjetlo dana prošle godine. Od zime prošle godine Elder obilazi svijet i predstavlja svoj novi album, pa su se tako nakon samo dvije godine izbivanja s naših prostora vratili u Zagreb, točnije Vintage Industrial Bar. Na ovoj europskoj turneji zajedno s Elderom pozornicu dijele fantastični psihodelični rockeri iz Los Angelesa, Ancestors koji na ovoj turneji promoviraju novi album naziva Suspended In Reflections koji je izašao na ljeto ove godine.

Foto: Luka Antunac

Ancestors su jednostavno bili odličan izbor za predgrupu na ovoj turneji. Svojim kombiniranjem post metala, stoner rocka i doom metala stvaraju iznimnu atmosferu na nastupima. Kako je bilo i najavljeno, točno u minutu, petorka iz Los Angelesa izlazi pred ugodno popunjenu dvoranu Vintage Industrial Bara i set otvaraju pjesmom Gone s odličnog novog albuma Suspended In Reflection, pjesma  koja je savršeni prikaz onoga što ovaj bend predstavlja. Ovo je bio premijerni nastup Ancestorsa u Zagrebu i bez ikakvog problema mogu reći kako su osvojili čitavu publiku svojim odličnim nastupom.

Svoj čitav nastup su odradili bez prekida, čitav nastup je bio jedan slijed pjesama koje adekvatno nadopunjuju jedna drugu, pa je tako izvedena Through the Window, koja je bila definitivno vrhunac njihovog nastupa. Jedina mana nastupa Ancestorsa je bila ta što nisu imali barem malo više vremena, pa su tako pjesmama The Warm Glow i The atriwl  završili svoj odličan premijerni nastup pred našom publikom. Ovako odličan nastup je bio odlična uvertira za ono što je uslijedilo.

Foto: Luka Antunac

Ima nešto čarobno u tome Bostonu, osim vrhunskih sportskih klubova, taj grad je mjesto raznih iznimnih bendova, a jedan od tih bendova je i Elder. Prošlo je dvije godine od njihovog nastupa u Zagrebu, a oni su se vratili sa još boljim koncertom. Pred ispunjenim Vintageom Elder svoj veličanstveni set otvara pjesmom Dead Roots Stirring s istoimenog albuma i tako u prvih par minuta pjesme (koja inače traje malo više od 12 minuta) Elder je osvojio svaku osobu u dvorani i dao naznaku kako ovo neće biti samo običan koncert. Na ovoj europskoj turneji Elder promovira svoj novi album Reflections of a Floating World koji je izašao prošle godine, pa je tako uslijedila pjesma Sanctuary na kojoj je Nick DiSalvo pokazao punu raskoš svog posebnog vokala.

Foto: Luka Antunac

Osim iznimnog razglasa, treba pohvaliti i odličan light show koji je pratio nastup Eldera, ali i isto tako Ancestorsa, a publika je jednostavno uživala i upijala svaku notu. Nakon pjesme Starving off Truth, Nick se zahvalio svima što su došli i stvorili tako dobru atmosferu. Pjesma Spires Burn uživo zvuči jednako impresivno kao i na studijskom izdanju, duboke i pulsirajuće dionice na basu prilično su impresivne. Nakon pjesme Compendium Nick se zahvalio još jednom svima i pitao je publiku žele li još jednu ili dvije pjesme i odgovor je naravno bio još dvije pjesme. The Falling Veil i Thousand Hands su bile fantastičan i eksplozivan završetak ovog impresivnog nastupa. Nakon koncerta četvorka je ostala zajedno s fanovima te su im marljivo potpisivali ploče i slikali se sa svima koji su to htjeli.

Foto: Luka Antunac

Svi koji su sinoć odlučili doći u Vintage Industrial Bar, a bilo ih je puno, zasigurno su ostali oduševljeni odličnim nastupima Ancestorsa i Eldera. Odličan razglas, light show i publika u kombinaciji s dva vrhunska benda koja su na pozornici dala sve od sebe bila je dobitna kombinacija za vrhunsku glazbenu večer.

Galeriju s koncerta možete pogledati OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE