Sinoć smo u Saxu svjedočili još jednoj fantastičnoj izvedbi u kojoj nam je Maja Posavec uprizorila lik i djelo Leonarda Cohena

Večer s Cohenom“ svojevrsni je hommage ovom nikad prežaljenom kanadskom „umjetniku ljubavi i smrti“. Vjerujem da je Maji trebalo puno hrabrosti da se uopće odluči zakoračiti stopama legendarnog Cohena te da mu svojom izvedbom oda svojevrsno poštovanje i zahvalu za svaku riječ, za svaku pjesmu koja je ostavila veliki trag na nju, ali i na mnoge druge.  Koncert je, baš kao i cijela večer, započeo gotovo u tišini, smireno , a opet nekako lepršavo i ispunjeno emocijama.

Prva, ali ujedno i posljednja pjesma, bila je „Joan of Arc“. Njome je Maja, kako je i sama rekla, zaokružila večer te ujedno i jednu stranu ove čarobne priče. Naime ovo je bila posljednja zagrebačka izvedba u skorije vrijeme, pa je samim time ostavila i poseban trag. Između pjesama Maja je također i citirala velikog umjetnika iz čijih smo riječi saznali ponešto o motivu i nastanku pjesama, ali i to da je on bio samo običan čovjek poput svih nas. Njegovu žudnju, patnju, strah, zaljubljenost, sve to i više nam je Maja sinoć uprizorila kroz svoju fantastičnu izvedbu. Uz neizostavnu “Hallelujah”, Maja je također izvela pjesme “Who by Fire”, “The Partisana”, “Like a Bird”, “Tower of Song”, “Suzanne” i još mnoge druge.

Vjerno prikazivajući svaku pjesmu, udubljena u značenje i bit svake riječi, Maja je uz pratnju Ivana Kapeca još jednom uspjela oduševiti zagrebačku publiku i približiti joj lik i djelo Leonarda Cohena. Iako je koncert trajao nepuna dva sata, nekako imam osjećaj da je prebrzo završio. Ima nešto u Maji, njezinoj pojavi koja zrači i jednostavno te uvuče u neki drugi svijet. Osvoji te iskrenošću i ne možeš si pomoći, padaš pod utjecaj prekrasnog, emotivnog glasa i osjećaš sve što bi trebalo biti izrečeno. Jednostavno osjećaš!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE