Sinoć smo u Domu sportova svjedočili odličnom nastupu prepunom uzajamne ljubavi kojeg nam je priredila grupa Texas predvođena fantastičnom Sharleen Spiteri.

Vjerujem da se svi koji su sinoć svjedočili ovom fantastičnom nastupu mogu složiti kako ćemo ga još dugo pamtiti i imati u lijepom sjećanju. Iako večer nije započela u najboljem tonu te je kao predgrupa nastupio Kvasir čija se glazba uopće nije uklapala u ovu priču i samo je izazvala negodovanje publike, na kraju smo ipak doživjeli pravi spektakl i uživali u najvećim hitovima škotske grupe.

Foto: Luka Antunac

Dakle, Kvasir… Ne mogu si pomoći, ali to ime predstavlja trn u oku sinoćnjeg nastupa i pitam se zar je to bilo potrebno? Zaista ne razumijem kako se „tehno Kvasir“ našao kao predgrupa jednom Texasu. Isto mišljenje, vjerujem, dijeli i publika u kojoj su većinom bile starije generacije te su svi ostali u čudu. Ljudi oko mene su negodovali što taj čovjek uopće tamo radi, a neki su ga čak i „guglali“ te se izrugivali njegovim imenom kada su saznali da ima neke veze s pljuvačkom bogova. Sve u svemu, nepotrebnih 20 minuta nastupa koji, priznajem, možda jest bio dobar i zanimljiv, ali se nije nikako uklapao u ovu priču.

Foto: Luka Antunac

Kako je završio njegov nastup te se bližilo vrijeme kada će Texas stupiti na pozornicu, publika je sve više bila na iglama i jedva dočekala da nakon tridesetak dugih godina premijerno posluša svoje idole. I, napokon, nakon tolikog iščekivanja bend se popeo na pozornicu te započeo nastup pjesmom s kojom je zapravo započela i cijela njihova glazbena priča, singlom „I don’ want a lover“ s njihovog debitantskog albuma „Southside“. Ne trebam ni govoriti o oduševljenju koje je odmah zavladalo dvoranom. Već na prvoj pjesmi frontmenica je svojom energijom i zaraznom karizmom osvojila srca publike. Ta interakcija između benda i publike provlačila se kroz cijelu večer  i uvijek iznova izazvala veliki aplauz i još veći osmijeh na licima svih prisutnih. Atmosfera je bila toliko ležerna da je Sharleen u jednom trenutku odlučila probati naš domaći alkohol te je popila neku rakiju iz epruvete koja joj je, kako kaže, odmah izliječila bol u vratu.

Foto: Luka Antunac

Simpatična, neumorna, skakala je po pozornici, razgovarala sa publikom, dijelila savjete i priče iz privatnog života te dala sve od sebe kako bi nam pružila pravi spektakl. Baš kao i bend koji je također bio spreman za šalu na vlastiti račun pa je u jednom trenutku klavijaturist gol do pasa pretrčao pozornicom te kasnije počeo izvoditi sklekove što je ispalo krajnje simpatično.

Foto: Luka Antunac

Tijekom gotovo dva sata koncerta dvorana je uživala u svakom trenutku, u svakoj pjesmi te u uzajamnoj ljubavi koja se jednostavno osjećala u zraku. Skoro pred sam kraj Sharleen je zamolila publiku da upali svjetla na svojim mobitelima te je cijela dvorana odjednom zasjala. Bio je to jedan od najupečatljivijih trenutaka večeri i nema riječi koje bi ga dovoljno dobro opisale. Moćan dvosatni nastup Texas je završio obradom legendarnog hita Elvisa Presleya, a radi se naravno o pjesmi „Suspicious minds“. Bio je to pravi mali spektakl, a kako su i sami obećali nadamo se da će se uskoro i ponoviti.

Foto: Luka Antunac

Galeriju s koncerta pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE