Kalifornijske thrash metal legende Machine Head, nakon sedamnaestogodišnje karijere, prestaje s radom.

Vijest o raspadu obznanio je Robb Flynn, frontman, pjevač i gitarist grupe. Machine Head djeluje od 1991. godine, a s vremenom su Robb, Phil, Jared i Dave postali, uz ostale prijašnje članove, jedni od perjanica američkog heavy i thrash metal zvuka u svijetu. Objavili su devet studijskih albuma, od kojih je posljednji, Catharsis, izašao u siječnju ove godine.

Robb u videu na početku naglašava kako je prvo gitarist Phil Demmel napustio bend, zatim kroz par dana bubnjar Dave McClain, a basist Jared MacEachern je na rubu, ne znajući odustaje li zapravo ili ne. U desetominutnom klipu, Flynn naglašava kako će se turneja benda nastaviti do kraja, kao “proslava grupe Machine Head i ove verzije benda”, no da su članovi međusobno prerasli jedni druge kao individue i u glazbenom smislu.

“Držao sam se previše čvrsto vladavine nad ovim bendom”, kaže Flynn. “Ja sam ugušio momke, imam neke nedostatke i ti nedostatci i nesavršenosti dali su nam uspjeh kakvog imamo, ali su također povrijedili ljude oko mene.”

Cijeli video možete pogledati ovdje:

Nastavak posljednje turneje bazira se nažalost samo u američkim državama te nema nikakve naznake da će se bend još koji put pojaviti u Europi. Posljednji put svirali su u Hrvatskoj u 2015. godini.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE