U srijedu, drugog dana VRE, u Tvornici se održala promocija prvijenca Matta Shafta, a kao predgrupa su nastupili energični Martin’s Surfersi

Moram priznati da nova imena na našoj glazbenoj sceni uvijek privuku moju pažnju. Stoga nisam mogla zaobići ni drugi dan Velike rock ekspolzije koji se odigrao u Malom pogonu Tvornice Kulture. Naime, u sklopu predstavljanja Greenwood studija imali smo prilike poslušati Shafta i Martin’s Surferse, glazbenike koji su se pokazali kao ugodno iznenađenje!

Iako se već priližavao „cener“ i Mali pogon nije bio baš nešto popunjen kao što to i biva ako u pitanju nije neki poznati izvođač, na moje čuđenje, u nekih desetak minuta pogon se poprilično popunio i svirka je mogla započeti. Na novouređenoj pozornici, čast da otvori večer imao je  instrumentalni surf sastav Martin’s Surfers. Bend se formirao u rujnu 2016. godine, a sastoji se od Martina Frančine (gitara i vokal), Mladena Stankovića (bubnjevi) i Jože Vrbana (bass). Valja napomenuti da im je ovo bio prvi nastup ikad i moram reći da su oduševili!

Iako su svirku započeli ozbiljno i pazili na svaki odsvirani ton, ubrzo su se opustili i prepustili trenutku. Bio je to doista energičan nastup prepun sklada i međusobnog nadograđivanja triju glazbenika. Dečki su guštali tamo gore i to je ono najbitnije. Naravno, i publika je prepoznala njihovu strast i energiju te ih je podržala velikim aplauzom. Osim aplauza, netko iz publike je odlučio dečke nagraditi i suvenirom o kojem sanja svaki glazbenik, pa se tako na pozornici našlo i žensko donje rublje. Tijekom svog nastupa dečki su izveli četiri autorske pjesme „Surf Off“, „The Outro“, Beyond The Sun“ i “Old riders”, te nekoliko obrada od kojih su mi ostale u sjećanju „Ljubav se ne trži“, „Pipeline“, „Misirlou“ i, ona kojom su otvorili večer, „James bond theme“. Ako je suditi po onome što smo vidjeli i čuli te večeri, a radi se o njihovom prvom nastupu, za Martinove Surfere ćemo još itekako čuti!

Kako je cijeli događaj u startu malo kasnio tako se približavalo moje vrijeme da uhvatim zadnji vlak i pođem kući. Od Shafta sam tako imala prilike poslušati samo uvodnu pjesmu te sam nabacila šprint do kolodvora. Prijatelji koji su ostali kažu da je bio fantastičan. Nadam se da ću ga uskoro opet imati prilike čuti i ovaj put poslušati do kraja.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE