Talijanski post-punk bend Soviet Soviet stiže u zagrebačku Močvaru 7. listopada pružiti našoj publici dozu snažnog post-punka.

Koncertna agencija Hangtime Agency započinje sezonu Good Vibrations koncerata prvo s koncertom grupe Naxatras, a zatim 7. listopada s grupom Soviet Soviet, kojima će predgrupa biti Mr. Albino. Tim povodom, porazgovarali smo s članovima benda.

Pozdrav ljudi, prije par mjeseci održali ste nastup u Šibeniku na Regius Festivalu, kako je prošao taj koncert i što možete reći o fanovima u Hrvatskoj?

Pozdrav. Da, svirali smo u predivnom Šibeniku i moramo vam reći kako je koncert prošao odlično i sam festival je jako dobar. Fanovi u Hrvatskoj su odlični, razgovarali smo s par ljudi u Šibeniku, prije samog nastupa, zato što je u to vrijeme trajalo Svjetsko Prvenstvo u nogometu i vaša reprezentacija je baš ušla u finale, navijali smo do kraja za Vatrene.

Dolazite iz Italije, što nam možete reći o glazbenoj sceni u Italiji i postoje li neki bendovi na koje bi trebali obratiti pažnju?

U današnje vrijeme glazbenom scenom u Italiji snažno dominira pop glazba. Jako puno pop grupa izvodi pjesme na talijanskom jeziku, ali isto tako underground scena je dosta jaka i postoji dosta odličnih novijih bendova. Be Forest Volta su bendovi koje trebate poslušati.

Je li vam teško pisati i izvoditi pjesme na engleskome jeziku, ipak je talijanski vaš jezik?

Nije, barem mislim da nije. Naš izbor je bio opredijeliti se za engleski, bila je to prirodna odluka za naš bend.

S obzirom da dolazite iz Italije, jeste li se ikada susretali s nekakvim preprekama zato što ste iz Italije?

U samim početcima benda imali smo puno sreće zato što smo započeli svirati po drugim zemljama u Europi, a tek kasnije u Italiji. Imali smo puno turneja van Italije. Jedina manja prepreka bi bila ta što naš žanr glazbe i nije toliko popularan, ali nam to ne predstavlja problem.

Prošle godine bio vam je zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države, što se točno dogodilo tada?

Imali smo manjih problema s vizama i policija je odlučila da ne smijemo ući u SAD i zatvorili su nas u pritvor na jednu noć. Sve je to bio jedan veliki nesporazum.

Jesu li vam draži manji nastupi u klubovima ili veći festivalski nastupi?

Obožavamo i klubove i festivale! Najbitnije nam je da fanovi uživaju u nastupu.

Što vam je bila inspiracija za album Endless?

Inspiracija za album Endless bila je život općenito, naše turneje i iskustva s istih.

Endless je objavljen prije dvije godine, kada možemo očekivati novi album iz vašega tabora?

Uskoro krećemo s radom na sljedećem albumu, sada je u planu završiti ovu turneju i onda uzeti mali odmor od par mjeseci.

Znači sljedeće godine je u planu možda novi album i neka nova turneja?

Svakako, imali smo u zadnjih dvije godine jako puno turneja pa je sljedeća godina rezervirana za novi album i poneki koncert.

Imate li kakvu poruku za fanove u Zagrebu?

Vidimo se uskoro i hvala vam na podršci.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE