Jučer smo u Rockmarku  uz akustične nastupe Domagoja Modrušana i Sebastiana Doea svjedočili otvorenju 11.izdanja Velike rock eksplozije

Velika rock eksplozija (VRE) višednevni je festival uglavnom mladih, up & coming bendova ali i već etabliranih izvođača koji su svojim djelovanjem ostavili trag u proteklom periodu ili objavili zapažen novi album. Uoči svake Velike rock eksplozije Spona objavljuje kompilaciju na kojoj su pjesme svih sudionika festivala. Tako će se na ovogodišnjoj kompilaciji, između ostalog, naći i skladbe kantautora Sebastiana Doea i Domagoja Modrušana koji su svoj rad predstavili sinoć u Rockmarku,a njihov nastup ujedno je označio i sam početak 11.Velike rock eksplozije!

Čast otvorenja festivala pripala je Domagoju Modrušanu. Mladi kantautor upravo je u glazbi pronašao svoj cilj, utočište i izlječenje. Naime, iako ima autizam to ga nije spriječilo da ostvari svoj glazbeni potencijal! Domagoj je izveo nekoliko vlastitih skladbi, što na hrvatskom, što na engleskom, te nas sve oduševio i zaradio veliki aplauz.

Nakon njega je nastupao Sebastian Doe. Osebujan zagrebački kantautor originalnog i iznimno interesantnog opusa. On je jedini ovogodišnji izvođač festivala koji iza sebe ima studijski album „Novo zdravlje dolazi” te nekoliko singlova. Sebastian je, kao i uvijek, sa sobom ponio svoje eko zvečke i podijelio ih publici koja je prerasla u ritam sekciju i tako uveličala cijeli nastup.

Ako je suditi po sinoćnjoj priči, današnji koncerti koji se sele u Tvornicu Kulture također bi mogli biti veoma zanimljivi! Podsjetimo, večeras Matt Shaft u Tvornici promovira svoj debitantski album, a prije njega će svirati Martin’s Surfers. Ulaz je besplatan, vidimo se tamo!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE