Frontmen Azre jučer je na svojem Youtube kanalu objavio kompletan album „Krivo srastanje” te izazvao val pozitivnih reakcija

S rastom popularnosti Youtube platforme na našim prostorima porastao je i interes za glazbom iz nekih prijašnjih vremena. Iako Johnny isprva svoje pjesme nije prepustio društvenim mrežama, te je tražio da sve budu izbrisane, danas svoju glazbu objavljuje sam na svojem kanalu pod imenom „PETARPETROVIC“. Tako fanovi Azre mogu poslušati neke njegove obrade, ali i hitove koje je objavio u tri kompilacije te ih nazvao „Filigranska Azra“.

Nakon nekog vremena, Štulić je napokon objavio nešto novo na svojem kanalu, a radi se o kompletnom albumu „Krivo srastanje“. Vijest se odmah proširila među fanovima koji su veoma oduševljeni. Podsjetimo, album je Azra izdala pod okriljem Jugotona još 1984., a danas ga je Štulić malo izmijenio te umjesto pjesme “Nešto između” ubacio kratki instrumental “Zvira voda”. Na albumu se još nalaze „3N“, „Pukovnik i pokojnik“ , „Mon ami“ , „Bez komentara“ , „Ja Tarzan ti Džejn“ , „Krivo srastanje“, „Klinček stoji pod oblokom“ , „MSP“ , „Duboko u tebi“ i „Fleš“.

Depresivna situacija u državi i osobni problemi autora odredili su ton albuma. Teme se kreću od pobune protiv konformizma, nemoći pojedinca u autokratskom sistemu i turobne društvene zbilje do preispitivanja samoga sebe. Štulić nije prihvaćao prigovore o nerazumljivosti stihova na albumu. U intervjuu za beogradski magazin Nin rekao je:Što nerazumljivije, to pametnije. Taj princip ne važi, radi se o predrasudi. Nema tu šifara. Kad se bolje udubiš vidiš da se radi o jednom pučkom tipu pjesme’.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE