Od 17. do 19. rujna u Močvari će se održati koncert  koncert Billy Martin Zagreb Masterclass orchestra na kojem će se izvoditi glazba stvorena za vrijeme trodnevnog masterclass-a predvođena Billy Martinom.

 

Masterclass na koji se do sad prijavio predviđen broj glazbenika će se održati u Močvari od 17. do 19. rujna 2018. godine u sklopu programa Začarana Močvara & Jazz u Močvari. Događaj je financiran i organiziran od strane novog hrvatskog label-a Pass the hat records kao i produkcijske kuće Hommage produkcija te će biti besplatan za svih 20 glazbenika.

Billy Martin rođen je u New Yorku 1963., perkusionist, kompozitor i visual artist Billy Martin potpuno se posvetio glazbi sa 17 godina tražeći svoje mjesto u eklektičnoj glazbenoj vizuri New Yorka. Svojim nastupima uveličavao je izvedbe od Broadwayskih orkestara do brazilskih noćnih klubova i burnih newyorških underground mjesta. Uskoro se ostvario kroz suradnju s Jonhom Medeskim Chrisom Woodom stvorivši jedan od najpoznatijih groove bendova MedeskiMartin&Wood. Premostivši harmonijsku kompleksnost jazz-a, konverzacijsku tečnost slobodne improvizacije i popularnost R&B i funka, ovaj bend postao je nezaobilazno ime među mnogim ljubiteljima dobre glazbe. Niz albuma i suradnji s Johnom ScofieldomJohnom ZornomIggyjem PopomNatalie Merchanti ostalim poznatim glazbenicima donijelo mu je priznatost u cijelom svijetu. Pokrenuvši vlastitu diskografsku kuću, producira i spaja mnoga poznata imena poput Ornettea ColemanaFleaMarca Ribota, Johna ZornaLeea RonaldaBilla LaswellaMickeya HartaMedeskiMartin&Wood.

19. rujna u srijedu održat će se veliki završni koncert u Močvari, a cijena ulaznice iznosi 50 kuna.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE