10. rujna u zagrebačku Močvaru u sklopu svoje europske turneje stiže tročlani sludge metal bend iz Denvera, Primitive Man zajedno s jednim od pionira navedenog podžanra, 16. Kao lokalna podrška pridružili su im se i Left to Starve, već na sceni afirmirani crust/punk/sludgeri iz Karlovca.

Primitive Man osnovan je 2012. godine i već od samog starta visoko kotira na sludge sceni. Za svoju glazbu kažu da je rijetka mješavina death metala i blackened noisea s doom riffovima. Tematika pjesama je nihilistički nastrojena te je muzički stil u potpunosti utjelovio tu tematiku kroz svoj grubi, žestoki i masivni zvuk. Ove su godine izdali demo Steel Casket i split sa sludge kolegama Unearthly Trance. Kažu da se nakon ove turneje neće dugo vraćati u Europu pa je ovo idealna prilika za uloviti ih.

16 su, kao što je već i rečeno jedni od pionira navedenog podžanra, skupa s bendovima kao što su Eyehategod, Crowbar i Acid Bath. Bend je utemeljen sada već davne 1992. godine u Los Angelesu te iza sebe ima 7 full length izdanja. U srpnju 2016. godine bend je objavio svoj sedmi full-length album The Lifespan of a Moth. Bend svoju glazbu opisuje kao kombinaciju hardcore punka, thrasha i sludgea, a u Močvari će nadamo se odlično prikazati masne, down tuned rifove.

Domaći crust/punk/sludgeri Left to Starve već su se afirmirali na sceni i dobili priliku otvoriti za Primitive Man i 16, što samo po sebi dovoljno govori o njihovoj kvaliteti i ambicijama. Ove su godine izdali EP Praznina, a nakon ljeta prepunog odrađenim koncertima vraćaju se u Močvaru domaću publiku podsjetiti na svoju heavy glazbu i masne riffove.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 60kn dok će na ulazu iznositi 80kn, a u pretprodaji ih je moguće nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE