U zagrebački klub Močvara za deset dana dolazi češka post metal mašina Lvmen.

Početkom devedesetih, Neurosis su sa svojim zahtjevnim, katarzičnim zvukom postali važan izvor nadahnuća za mlade koji su nakon političkih promjena u Europi tražili novi smjer. Naravno, Neurosis su utjecali i na bendove u Češkoj, a jedan od tih bendova, kolektiv Lvmen se vrlo brzo istaknuo. Prva dva albuma su 1998. i 2000. objavili za Day After Records, a ta dva albuma su ubrzo postala obvezni dio svake poštene glazbene zbirke.

Koncerti su im bili legendarni i bez pretjerivanja možemo reći da su, barem u Europi, jednako inspirirali mlade glazbenika kao i njihovi američki idoli. Početkom 2000. Lvmen su utihnuli, no 2006. su ponovno oživjeli! Tada su objavili treći album, “Mondo”, a dvije nakon njega i izvrsni “Heron”. Iako je ovo djelovalo kao novi početak, život je imao drukčije planove za Lvmen – mnoge nelijepe stvari su ih prisilile da opet utihnu. Kao da nevolja nije bilo dosta, 2017. su tragično ostali bez još jednog člana, i to netom prije objave prvog albuma nakon 9 godina, “Mitgefangen Mitgehangen”.

Kao i sve ostale albume, ovaj je također objavio Day After Records i ponovno dokazuje da, unatoč tragedijama koje prate bend, Lvmen nisu nimalo izgubili na snazi. Njihovi su koncerti zaista legendarni – zvuk, koji često opisuju kao miks NeurosisaSwansa i Slinta dodatno pojačava grubi “orkestralni” instrumentarij. Trenutno nastupaju s dva bubnjara i drže se karakterističnih vizualizacija u pozadini. Lvmen su i dalje nevjerojatno iskustvo za sva osjetila i jedan od najvažnijih srednjoeuropskih bendova.

Kao podrške za ovaj koncert izabrani su češki band Tomáš Palucha i post metal band iz Čakovca Emphasis. Početak koncerta je najavljen za 21 sat, a cijena upada biti će 40 kuna.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE