U utorak, 11. prosinca, u sklopu turneje „Welcome to Daisyland“ The Dead Daisies po prvi puta stižu u Hrvatsku na solo koncert u zagrebački Boogaloo.

Oni su jedan od najvećih novonastalih rock bandova na svijetu. Sastavljeni od vrhunskih glazbenika, krenuli su kao predgrupa mnogim velikim bendovima poput Guns’n’Rosesa, ZZ Topa, Aerosmitha, Lynyrd Skynyrda, Def Lepparda, Whitesnakesa (sa kojima smo ih gledali na fenomenalnom nastupu u Zagrebu 2015.), i stigli do rasprodanih koncerata, albuma na vrhovima top lista, titula headlinera na najvećim festivalima te osvojili srca fanova.

Sama imena glazbenika i bendovi u kojima su svirali garantiraju sjajnu svirku i istinsku rock’n’roll predstavu. Za gitarama su Doug Aldrich (Whitesnake, Dio) i David Lowy (Red Phoenix/Mink), zatim na basu Marco Mendoza (Thin Lizzy/Whitesnake), za bubnjevima Deen Castronovo (Journey, Bad English) i za mikrofonom John Corabi (Mötley Crüe/The Scream).

Njihov najnoviji album „Burn it down“ pokupio je sjajne kritike struke i fanova te zauzeo visoka mjesta na top listama. Upravo u svrhu promocije albuma Europska turneja “WELCOME TO DAISYLAND” dovodi ih i u Zagreb. Valja napomenuti da u sklopu turneje također svaku večer sviraju i akustični set za 50 najvjernijih fanova, dok su za sve ostale spremili još dva sata pravog rock’n’rolla.

Podsjetimo, od osnivanja benda, koje se dogodilo 2013. godine, The Dead Daisies „pokoriše“ rock svijet. Izdali su četiri studijska i jedan live album, postali su prvi američki band koji je nastupao na Kubi pa čak i u Južnoj Koreji, a mogu se pohvaliti i nastupom sa 60-članim orkestrom u Poljskoj. No ne treba zaboraviti ni činjenicu da je puno glazbenika „prošlo“ kroz bend od njegova osnutka te ga učinilo onim što jest danas. Krenuvši od  Richarda Fortusa (Guns N’ Roses), Briana Tichyja (Ozzy Osbourne/Billy Idol), Dizzy Reeda (Guns N’ Roses), Darryla Jonesa (The Rolling Stones), pa do Charleya Draytona (The Cult), Johna Tempestea (Rob Zombie), Tommija Clufetosa (Black Sabbath/Rob Zombie), Jona Stevensa (INXS), Alexa Carapetisa (Nine Inch Nails), Bernarda Fowlera (The Rolling Stones) i Franka Ferrera (Guns N’ Roses), a na prvom singlu “Lock ‘N’ Load” svirao im je i legendarni Slash.

Ulaznice nabavite po early bird cijeni od 130 kn u sistemu entrio te osigurajte svoje mjesto na akustičnom setu i upoznavanju sa bandom. Nakon rasprodaje kontigenta cijena će biti 150 kn, a na dan koncerta 170 kn. Prodajna mjesta – Boogaloo, Hard Place, Dirty Old shop, Rockmark i sva prodajna mjesta Entrio te entrio.hr

Službeni događaj pogledajte ovdje.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE