Valpovački kantautor Ljudevit Ivić, pod pseudonimom Seed Holden, snimio je novi singl ”Hometown”, za koji je prije nekoliko dana izašao i službeni videospot.

Na službenoj Facebook stranici detaljnije je napisano kako je pjesma nastala i gdje je snimana:

”Nakon Uskrsa, nekoliko dana prije povratka u Berlin, šetajući pokraj valpovačkog dvorca opali me inspiracija. Čim sam uzeo gitaru u ruke, riječi su doslovce izletile na papir i tako nastade pjesma o Valpovu, krasnome malom gradu u kojemu sam odrastao i koji čuva more uspomena i tajni. Međutim, ne želim da ova stvar ostane zarobljena u granicama tog slavonskog gradića; vjerujem da će pjesmu doživjeti i svi drugi koji su emotivno vezani za mjesto iz kojega potječu. “Hometown” je sniman u “Funkhaus” studijima K3 & K4 u Berlinu u Lipnju i srpnju ove godine. Hvala Thorodduru Ingvarssonu i Abdullahu Omaru na asistiranju i pomoći za vrijeme snimanja. Na bubnju Andrius Mamontovas, na basu Victor Velinov. Recitirao Mislav Matišić.”

Što se tiče samog videospota, na stranici piše: ”Spot je radio i producirao Bojan Petovari, čovjek bez profi video opreme, ali ogromnog talenta i srca! Vjerujem da na ovome neće stati. Hvala svima koji su se odazvali na njegov poziv i sudjelovali u snimanju. Zajedno ste zabilježili krasne trenutke koji ostaju zauvijek.”

Pjesma je tako, na neki način, postala jedan divan rock hommage rodnom gradu Valpovu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE