Zagrebački metal bend Hesperian Death Horse objavio je drugi dio najavljene trilogije. Najnoviji album “Živ”, ujedno i drugi dio najavljene trilogije, ugledao je svjetlo dana 15. kolovoza.

Hesperian Death Horse, avant-garde/post-metal/sludge bend iz Zagreba, osnovan je 2012. na temeljima tradicije bendova Tzara, Seppuku, Krlja, Portman, Maljutka, Kvltivator, Radio Rocha, Nietzsche Killed Him!, Prod i Uthovar. Riječ je o bendu koji kroz svoje pjesme predstavlja psihodeličnu, nihilističku poeziju koja se zasniva na osmišljenom konceptu da otpjeva sagu o tri najvažnija procesa: rođenju, životu i smrti svakog bića. Svoj konceptualni glazbeni ciklus započeli su unatrag, objavom prvog dijela trilogije po imenu Mrtav (2013.).

Album Živ najavljen je videospotom za pjesmu “Horde”, a Dario Orač prilikom objave spota izjavio je: “Hesperian Death Horse funkcionira unutar zadane trilogije. Album ”Živ”, drugi dio trilogije bavi se istoimenom tematikom dok sama pjesma govori o konačnom poimanju zbilje ili posljednjem poglavlju određenog ciklusa.

Album je snimio i miksao Hrvoje Nikšić u Zagrebu u Kramasonik studiju, za mastering je zaslužan James Kelly (Altar of Plagues/Wife), a omot albuma ilustrirala je Snježana Mekić Delić. Album se može kupiti u digitalnom formatu na Bandcamp stranici benda.

Posljednji dio trilogije kojim će bend okončati svoju priču, album “Rođen”, najavljen je za kraj 2020. godine.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE