Mostar Sevdah Reunion nastupit će u subotu, 22.rujna. u Boogaloo klubu.

Mostar Sevdah Reunion, pioniri sevdaha 21. stoljeća ili, jednostavno rečeno, najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori, svojim jedinstvenim stilom izvođenja, kombinirajući izvorne sevdalinke s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, oduševljavaju publiku diljem svijeta. Njihov se glazbeni izričaj gotovo u cijelosti sastoji od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima.

Idejni začetnik sastava je Drago Šestić, producent i menadžer benda. Prvi album izdan 1999. godine snimljen je u Centru Pavarotti. Od tada mostarski bend je stalni posjetitelj najvećih World Music i jazz festivala, koncertnih dvorana diljem svijeta! Nabrojimo samo Queen Elizabeth Hall i Barbican Center u Londonu, Concertgebouw u Amsterdamu, Konzerthaus u Beču, Kremljski državni teatar u Moskvi, Palaču umjetnosti u Budimpešti, North Sea Jazz Festival, Nice Jazz Festival, WOMAD festival i mnoge druge. Stotine koncerata i četiri dokumentarna filma koja su napravljena o njima najbolji su pokazatelj o kakvom se bendu radi.

KINGS OF SEVDAH” (KRALJEVI SEVDAHA) – kako je i naziv njihovog live albuma, koji je izašao pretprošle godine, predstavit će se ovom prilikom zagrebačkoj publici s jednim osvježenim konceptom.

Cijene ulaznica u pretprodaji su 95 kuna, na dan 110 kn, a info o početku i mjestima pretprodaje stiže kroz nekoliko dana.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE