“Arla fest” festival je urbane kulture bogatog sadržaja, koji se već tradicionalno održava u Đakovu.

Ovogodišnje izdanje održava se od 18. kolovoza do 26. kolovoza. Nakon kreativne pauze ponovno su se okupili stari i neki novi entuzijasti u Udruzi za promicanje urbane kulture A.R.L.A.

Nastavljajući tradiciju i dobru praksu prethodnih udruga, organizacijske snage Udruge ove godine ponovo vam donose ARLA festival u sklopu programa Đakovačko ljeto 2018.  Festival koji spaja urbanu kulturu i ono iskonsko u nama, kroz doživljaj prirode i zvuka, obiluje glazbenim, street art, književnim, edukativnim i filmskim sadržajima.

Program počinje 18. kolovoza predstavljanjem putopisa sa Šri Lanke Martnie Rajzl u Rock baru King od 21h. Dan kasnije, također u Kingu, predstavljanje knjige Zidovi laju Roberta Vodanovića Čopora te glazbeni performans. 20. kolovoza počinje oslikavanje murala, umjetnici su Marina Mesar OKO i Auks, a oslikavaju se pročelja u ulici A. Cesarca i B. Jelačića  Isti dan se u Gradskoj knjižnici i čitaonici održava radionica kreativnog pisanja koju vodi Marta Džaja, a radionica počinje u 17h. 23. kolovoza, u četvrtak je predstavljanje murala te projekcija dokumentarnog filma u Rock baru King. U petak, 24. kolovoza program se nastavlja svirkom u Strossmayerovom parku – nastupaju No hurry brigade, Harvo Jay te Svemirko i Gustafi, nakon toga slijedi after party i program se nastavlja u šumi Zokovica.

Udruga A.R.L.A. osnovana je početkom godine od strane starih đakovačkih entuzijasta, potpomognutih nekim novima, a u cilju promicanja urbane kulture u Đakovu.  Jedan od načina kojim to u udruzi želimo ostvariti je ponovno pokretanje A.R.L.A. festivala koji se održava u sklopu Đakovačkog ljeta i koji se, nakon godinu dana pauze, održava po osmi put.  Kako stoji u opisu eventa, ovaj festival spaja urbanu kulturu i ono iskonsko u nama, a to radi kroz street art, književne, edukativne, filmske i glazbene sadržaje. Vjerujemo kako će A.R.L.A. festival našim sugrađanima i posjetiteljima pružiti ne samo nekoliko dana novih događanja nego i priliku da kroz sadržaj festivala uđu dublje u sebe i „susretnu“ se konkretnije sa sojim iizvornim emocijama, koje u današnje ubrzano doba često padaju u drugi plan. Festival podupiru Grad Đakovo, Turistička zajednica Grada Đakova te medijski pokriva Novi radio.

Na sva festivalska događanja ulaz je slobodan.

Službeni event pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE